Не йти дозволивши вам обрати за мене того, хто втілити ВАШІ прагнення? Ні, я прийду і проголосую за кандидата, який якщо і непроможний втілити МОЇ прагнення, але завадить втілити ВАШІ. Звичайно у тому випадку, якщо МОЇ і ВАШІ мають суттеві відмінності.
Сам не гам і тобі не дам? Дивна логіка.
І що ви знайшли дивного?
Начальні умови:
Я "за" НАТО, Єдиний державний, ЕС і т.і., "проти" васалітета перед Московією, братанія з москалями і т.і. Ви ж навпаки (припустимо). У 2 тур кандидат, що буде просувати МОЇ прагнення, не пройшов, а ваш пройшов.
Можливий розвиток подій:
2 тур
1) я не йду на вибори і ваш кандидат (як більш наполегливий, не вибираючий методів, спроможний "за всяку ціну" досягти своєї (і вашої) мети) стане президентом.
2) я прийшов на вибори і мій голос завадив вашому кандидату стати президентом, привівши до влади іншого що не спроможний нічого зробити (ну як Ющ наприклад).
У першому випадку за 5 років панування ваш президент може виконати свої обіцянки і все на моїх прахненнях поставлено жирного хреста.
у другому випадку цього не станенться і через 5 років я знову стану обирати у першому турі свого, а в другому, в разі провалу свого, зноме менш рішучого.
Що ви вбачаєте дивного в цьому?
PS: Звичайно я обрав найбільш гірший варіант, який може бути навіть неімовірним. Але для поясненя думаю в самий раз.