УХВАЛА
про забезпечення адміністративного позову
27 листопада 2009 року
місто Краматорськ
Суддя Краматорського міського суду Донецької області Карпенко О.М. Іянувши заяву Юдіна Олега Івановича про забезпечення позову по адміністративній справі ча позовом Юдіна Олега Івановича до начальника відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлова Ігоря Володимировича про скасування і визнання наказу начальника відділу охорони здоров'я не дійсним , -
ВСТАНОВИВ:
20.11.2009 року до Краматорського міського суду надійшов позов Юдіна Олега Івановича до начальника відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлова Ігоря Володимировича про скасування і визнання наказу начальника відділу охорони здоров'я не дійсним.
Разом із поданим позовом позивач окремо Юдін О.І. надав до суду заяву у порядку ст.. і 17 КАС України про забезпечення позову а саме про зупинення дії наказу начальника відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлова Ігоря Володимировича № 128 від 10.11.2009 року «Про оптимізацію ліжкового фонду в КМУ «Міська лікарня № -1» та зупинення дії відповідного заказу головного лікаря Комунальної медичної установи «Міська лікарня № 1» Кладко І.В. № 87 від 10.11.2009 року «Про оптимізацію ліжкового фонду в КМУ «Міська лікарня № 1», та просив суд вжити заходи щодо забезпечення позову оскільки позивач вважає, що предметом позовних вимог є те, що відповідач - суб'єкт владних повноважень - начальник відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлов І.В. в порушення вимог діючого законодавства оидав зазначені накази - № 128 від 10.11.2009 року «Про оптимізацію ліжкового фонду в КМУ «Міська лікарня № 1» та № 92 від 31.07.2009 року «Про оптимізацію ліжкового фонду в КМУ «Міська лікарня № 1», згідно яких починаючи з 01.12.2009 року буде ліквідоване відділення дитячої хірургії на ЗО ліжок, яке працює у складі КМУ «Міська лікарня № 1». У зв'язку з оспорюванням цих дій відповідача, позивач просить суд задовольнити заяву про забезпечення позову.
Згідно до ч. 1 ст. 117 КАС України: Суд по клопотанню позивача чи за власною ініціативою поже постановити ухвалу про застосування мір забезпечення адміністративного позову, як що є очевидна небезпека заподіяння шкоди правам свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення по адміністративній справі, чи якщо захист цих прав, свобод та інтересів стан не можливою без застосування цих мір, чи для їх поновлення необхідні будуть значні зусилля та витрати, а також якщо очевидні ознаки протиправності рішення, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень.
Згідно до ч. З ст. 117 КАС України: Суд в порядку забезпечення адміністративного позову може відповідною ухвалою призупинити дію рішення суб'єкта владних повноважень чи його окремих положень що оскаржуються.
Проаналізувавши заяву позивача, матеріали справи, суд вважає, що заява позивача Юдіна Олега Івановича про забезпечення позову по адміністративній справі за позовом Юдіна Олега Івановича до начальника відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлова Ігоря Володимировича про скасування і визнання наказу начальника відділу охорони здоров'я не дійсним про забезпечення позову - підлягає задоволенню, у зв'язку '. пім, що не задоволення заяви позивача може порушити його права, свободи та інтереси та для їх по оновлення може бути витрачено багато зусиль а також до вирішення справи по суті суд вважає за необхідним призупинити дії рішень суб'єкта владних повноважень.
Керуючись ст. 117 КАС України, - '
УХВАЛИВ:
Заяву Юдіна Олега Івановича про забезпечення позову по адміністративній справі за позовом Юдіна Олега Івановича до начальника відділу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлова Ігоря Володимировича про скасування і визнання Ізу начальника відділу охорони здоров'я не дійсним - задовольнити.
Зупинити дії наказу начальника відаілу охорони здоров'я виконавчого комітету Краматорської міської ради Михайлова Ігоря Володимировича № 128 від 10.11.2009 року «Про