Форум Краматорська

• 07 Серпня 2025, 11:20:12
  • Ласкаво Просимо, Гість
Будь ласка увійдіть або зареєструйтесь.

Увійти

Новини:

Автор Тема: Блок Юлии Тимошенко (БЮТ)  (Прочитано 89024 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

24 Квітня 2009, 23:29:54
Відповідь #555

Радуга

Offline Радуга

• Ветеран
  • Країна: 00
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 0
  • Чем добрее Гулливеры, тем наглее лилипуты
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Самое интересное - это то, что украинцы знают русский язык, могут говорить на нем, читают, пишут, а вот русские - ну ни как... Может, что-то не так...?

На русском -  что бы ж понятно было)))

Форум Краматорська

24 Квітня 2009, 23:33:33
Відповідь #556

souls

Offline souls

• мы молодая нация – и у нас все впереди!
  • Старожил
  • Дякую
  • Сказав: 59
  • Отримав: 157
  • укр.
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Нормальный проект... напильником заточить немного б :)
По сути закон будет определять:
1. Что гражданин Украины будучи в любой ее части может получить информацию на государственном языке.
2. Что чиновников таки обяжут учить украинский
3. Что за нарушение моего права получать информацию на государственном языке виновные будут нести ответственность.

Учитывая, что механизмы обеспечения исполнения таких законов сложны, важность такого закона я вижу не во введении обязанности знать государственный язык, а в обеспечении права гражданина Украины на украинский язык во всех сферах жизни и всех регионах Украины.

О купите мне черные слепые очки
И заткните мне рожу правдивой газетой
Чтобы я не увидел, чтобы я промолчал
Чтобы было беззвучно, темно и смешно

24 Квітня 2009, 23:46:19
Відповідь #557

конан

Offline конан

• Желаю чтобы все!
  • Старожил
  • Дякую
  • Сказав: 1
  • Отримав: 5
  • Я за вами слежу...
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Меня волнует вопрос - как снизится уровень качества преподования в ВУЗах , при переходе оного на мову , и как отразится этот переход на студентов рускоязычных ?
Профиль некоторых ВУЗов  довольно специфичен , ограничится методичкой , как в технических направлениях , не получится и думая на руском преподнести знания на другом языке будет проблематично.
Здесь я вижу проблему в законе про мову.

24 Квітня 2009, 23:55:35
Відповідь #558

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Хто часнику не їв, той смердіть не буде
  • Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
  • Сказав: 5
  • Отримав: 12
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Вже обговорювалась ця проблема на форумі. Нічого СТРАШНОГО не відбудеться. Звичайно будуть труднощі, але нічого такого, що могло б знизити рівень :)
Для того існують інші "проблеми" :) і мова відіграє в тому дуууже невелику роль.
No sé ni la palabra única en el Español

25 Квітня 2009, 00:24:02
Відповідь #559

конан

Offline конан

• Желаю чтобы все!
  • Старожил
  • Дякую
  • Отримав: 5
  • Я за вами слежу...
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю

Учитывая, что механизмы обеспечения исполнения таких законов сложны, важность такого закона я вижу не во введении обязанности знать государственный язык, а в обеспечении права гражданина Украины на украинский язык во всех сферах жизни и всех регионах Украины.

Кстати механизмов обеспечения совсем нет , поэтому законопроект абсолютно сырой , да и на счёт сферы услуг они явно погорячились.

25 Квітня 2009, 07:22:21
Відповідь #560

Varg

Offline Varg

• Старожил
  • Дякую
    • Перегляд профілю
Меня волнует вопрос - как снизится уровень качества преподования в ВУЗах , при переходе оного на мову , и как отразится этот переход на студентов рускоязычных ?
Профиль некоторых ВУЗов  довольно специфичен , ограничится методичкой , как в технических направлениях , не получится и думая на руском преподнести знания на другом языке будет проблематично.
Здесь я вижу проблему в законе про мову.

чому рівень викладання повинен знизитись? тим більше, що перехід на держ. мову ввідбувся(теоретично), то що на практиці викладання ведеться російською мовою, це "поблажкі" тих самих викладачів... є література, є словники...що до специфічних предметів... :o тим більше, що час був, щоб підготувати себе(як викладача).... :)
… Один з головних принципів козацького права: народ завжди має право протестувати проти гніту і повернути свої старожитні права, коли буде на це слушний час.

Пилип Орлик. Вивід прав України

25 Квітня 2009, 07:23:19
Відповідь #561

СВ

Offline СВ

• Ветеран
  • Дякую
  • Отримав: 79
    • Перегляд профілю
Не. тока на русскам. Мы ж хотим, что б все по-старому. как раньше.

Не хоче дитинка вчити українську мову. батьки заяву написали - звільнили від вивчення.

А тепер на тобі - от нехороші-хочуть, щоб в Україні  українською користувалися, хоча б в офіційно-ділових колах. Не порядок! Поєтому будем кричать. что Донбасс русская территория, что тут адно русскоязычное население.
Буквально намедни присутствовал при составлении протокола представителем правоохранительных органов, он на русском писать не умеет, а тут его ЗАСТАВЯТ писать это на языке которым он не пользуется,что из этого получится? /quote]
Из этого получится - на службу приняли идиота. В большинстве Европейских стран полицейский обязан знать не менее одного иностранного языка (про свой я не говорю), хотя бы на уровне уличного общения. Так должно быть у нас. Знать 2 языка, как минимум.

25 Квітня 2009, 07:28:22
Відповідь #562

СВ

Offline СВ

• Ветеран
  • Дякую
  • Отримав: 79
    • Перегляд профілю
Что будем делать? Узурпаторов на вилы?!

25 Квітня 2009, 07:42:21
Відповідь #563

Varg

Offline Varg

• Старожил
  • Дякую
    • Перегляд профілю
Не. тока на русскам. Мы ж хотим, что б все по-старому. как раньше.

Не хоче дитинка вчити українську мову. батьки заяву написали - звільнили від вивчення.

А тепер на тобі - от нехороші-хочуть, щоб в Україні  українською користувалися, хоча б в офіційно-ділових колах. Не порядок! Поєтому будем кричать. что Донбасс русская территория, что тут адно русскоязычное население.
Буквально намедни присутствовал при составлении протокола представителем правоохранительных органов, он на русском писать не умеет, а тут его ЗАСТАВЯТ писать это на языке которым он не пользуется,что из этого получится? /quote]
Из этого получится - на службу приняли идиота. В большинстве Европейских стран полицейский обязан знать не менее одного иностранного языка (про свой я не говорю), хотя бы на уровне уличного общения. Так должно быть у нас. Знать 2 языка, как минимум.

я вже десь казав, що російську мову потрібно вивчати, хочаб для того, щоб такі спєціялісти її вивчили....
… Один з головних принципів козацького права: народ завжди має право протестувати проти гніту і повернути свої старожитні права, коли буде на це слушний час.

Пилип Орлик. Вивід прав України

25 Квітня 2009, 11:07:26
Відповідь #564

ink

Offline ink

• Ветеран
  • Дякую
  • Отримав: 3
    • Жіноча
    • Перегляд профілю

Кстати механизмов обеспечения совсем нет , поэтому законопроект абсолютно сырой , да и на счёт сферы услуг они явно погорячились.

достоинство, самоуважение, трудолюбие - чем вам не механизмы?
Мы оставим сей мир таким же глупым и таким же злым, каким мы нашли его при своем появлении.

25 Квітня 2009, 12:39:16
Відповідь #565

Andrew

Offline Andrew

• Старожил
  • Дякую
  • Сказав: 2
  • Отримав: 18
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
на практиці викладання ведеться російською мовою,

От не треба.
 Я навчався у Донецькому національному університеті і за нашою спеціальністю було три групи: дві україномовні, одна російкомовна (конкурс в україномовні, до речі, був вищим). Викладали справді українською.
... a život má říz

25 Квітня 2009, 12:42:05
Відповідь #566

ink

Offline ink

• Ветеран
  • Дякую
  • Отримав: 3
    • Жіноча
    • Перегляд профілю
а я в 2000 году закончила СГПИ, лекции и экзамены были на украинском, делалали поблажки, теперь просто не будут этого делать
Мы оставим сей мир таким же глупым и таким же злым, каким мы нашли его при своем появлении.

25 Квітня 2009, 12:54:55
Відповідь #567

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Отримав: 4
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
souls
Цитувати
1. Что гражданин Украины будучи в любой ее части может получить информацию на государственном языке.
+100500!
я б ще додав: ГАРАНТОВАНО отримати на зрозумілій ВСІМ мові
*
Кидаючи в воду камінці, дивись на кола, їми створені - інакше таке заняття буде порожньою забавкою

25 Квітня 2009, 13:01:18
Відповідь #568

karLos

Глобал Модератор

Offline karLos

• Хто часнику не їв, той смердіть не буде
  • Ветеран
  • Глобал Модератор
  • Дякую
  • Сказав: 5
  • Отримав: 12
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Щодо "зрозумілій", я б не був таким категоричним :) Нажаль, поки не всім :)
No sé ni la palabra única en el Español

25 Квітня 2009, 13:04:44
Відповідь #569

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Отримав: 4
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
ну має бути якась щонайменша одна, зрозуміла всім мова
ЛОГИЧНО, якшо це буде українська
*
Кидаючи в воду камінці, дивись на кола, їми створені - інакше таке заняття буде порожньою забавкою

Форум Краматорська