Вкину свої 5 коп до обговорення ДТП на перехресті Паркової та Ювілейної 18 жовтня, бо мешкаю у домі, з якого добре видно і Паркову і перехрестя. Тут якось усі на військових напали. Я не сперечаюсь щодо необхідності дотримуватися ПДР. Але у даному випадку є питання до обох сторін. Військові шли колоною вгору по Парковій. Частина колони проїхала, частина зупинилась на червоний. Ніхто з колони нікуди не звертав, у тому числі і Камаз, що потрапив у ДТП. Не виключено, що він опинився на перехресті на жовтий. Але! Їхав він прямо, а після зіткнення його положення можна описати, як "повертав на Ювілейну ліворуч" . Який висновок я роблю: водій Камаза намагався уникнути зіткнення, прийняв ліворуч, але це не допомогло. За це говорить і те, що водій рефрижиратора не міг зсунути Камаз з напрямку прі зіткненні, Техніка важка, та ще й з прицепом. Та й слідів шин від ссуву на асфальті не було (особисто мимо проходив). Мені здається, що обидва шли на жовтий, при цьому по ПДР обидва повинні були або ЩЕ стояти, або ВЖЕ стояти. Обидва вирішили проскочити. Єдине, що Паркова на цьому перехресті по знаках є другорядною по відношенню до Юбілейної. З невеликою перевагою перемагає рефрижиратор.

Але, знову ж, водії повинні буди взаємоввічливими та уважними.