mozart
Ну, вот классический случай "мы в говне, а ОНИ на белом коне". Вы всерьез думаете, что в рассматриваемый исторический период СССР был "империей зла, тюрьмой народов" в окружении исключительно дружественных и демократичных государств? Смешно.
так, дійсно СМЄШНО... назовіть мені хоч одну із країн "окруженія", проти якої - включаючі номінальних союзників!!! - СССР не здійснив акт агресії?
пішли по карті?
починаєм с Сєвєро-запада ..
Фінляндія -1940
Естонія, Латвія, Литва - 1940
Польша - 1920, 1939
Чехія - 1968
Угорщина - 1958
Румунія - 1940
о! Турція... Є!!!
Афганістан
Китай
Японія
Монголію просто не питали, чи можна по ній танками їздить....
о!! маєш другого! на США через Аляску не нападали...
всьо.... дальше- Льодовитий окіян...
якшо зацінити розстановку військ 22.06.1941, то ще не зовсім зрозуміло, хто винен в "вєлікой отєчєствєнной"...
тобто, приплюсовуєм сюди ще й Германію...
ну, так І ХТО, по ходу, на бєлом конє, а хто - Імперія Зла?
А это уже пример совсем короткой исторической памяти. "обоссані під"їзди, ліфти, бакланьйо на вулицях, сіпзжені кришки від каналізаційних люків, грязь, темрява і ями на цетральних (!) вулицях..." - это ж не достижения проклятого совка. Не кривите душой. Это уже "надбання 15 років незалежності".
то ВИ не кривіть душой... народжені за часів незалежності (а тим паче, виховані) ще в пампєрси пісяються (яких, до речі, при совєтах не було)
а ото ВСЕ, що я перерахував - тоі є НАСЛЄДІЄ совєтской власті...
то ВИ (і ми разом з вами, а шо ж, киди ді нешся ?? були комсомольцями!) виховали "ссущіх в під"їздах і іпздящіх кришки"
і бакланили за совєтів ще похлещє ниньошнього....
Каково бы ему было слышать сейчас, что он, дескать, строил и воевал за проклятый фашистский режим! Что он, оказывается, быдло и пушечное мясо. Тупой коммуняка. Ну ни**я ж себе благодарность от потомков!
ну так а шо робити, як воно ТАК і було??? колись же треба давати оцінку прожитому життю... так, це важко і БОЛЯЧЕ
і не він винний особисто в тому - "нє ми такіє, жизнь такая" (с)
є таке поняття - ПОКАЯННЯ... (хоч я і не люблю релігію)
просто за свої гріхи приходиться ПОКАЯТИСЬ - рано чи піздно...
а благодарность от потомков... було б за шо...
знаєте, є такий анєкдот, не дуже толєрантнй, але...
1991 рік...
ДОВГА черга за пивом
ломиться вєтєран
- Я воєвал!!! дайтє мнє бєз очєрєді!!!!
хмурий "пролєтарій" з черги:
- Менше б воював, пив би зараз "Баварське"....
Ні!! зрозумійте мене правильно... Коли почалась ВІЙНА, вже пох було, чи за комуністів воюють, чи за когось... воювали за РІДНУ ЗЕМЛЮ!
і честь ім і хвала, за те, що перемогли, за те, що вистояли, за те, що здійснили ПОДВІГ
Слава Героям!
АЛЕ...
все інше, шо ЗРОБИЛИ - за те, що будували "пушкі всєсто масла", за те, що виховали откаких, як Ви- вибачте, але так воно і є!, за те, що не понесли ПОКАЯНІЯ за скоєне - за ЦЕ - ГАНЬБА!
це - ще раз кажу- це БОЛЯЧЕ... але БЕЗ ЦЬОГО - не можна...
Бо ми так і зостанемся длубатись в "наслєдії совєцкого рєжима" - а себто в темних вилтцях, в багнюці, провалюючись в стирені кришкт від люків...