13 лютого 2019   17:02   3647

Краматорські поліцейські попереджають про адміністративну відповідальність за порушення режиму тиші

За січень місяць 2019 року, дільничними офіцерами Краматорського відділу поліції було винесено 86 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).

Як повідомляє Краматорський відділ поліції Донецької області, наприкінці січня до відділу поліції надійшла колективна скарга за підписом мешканців 7 квартир багатоповерхівки розташованої по вулиці Паркова. Люди скаржились на 22-річного сусіда, який у нічний час гучно слухав музику, в квартирі був галас, який заважав іншим мешканцям відпочивати. На зауваження оточуючих молодик не реагував.

Тому, мешканці сусідніх квартир написали до поліції колективну скаргу. На що, дільничний офіцер Краматорського відділу поліції провів з хлопцем профілактичну бесіду та відносно молодика виніс постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення режиму тиші за ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Біль скарг на «гучного» сусіда не надходило.

Нагадаємо, що згідно ст. 24 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» у нічний час, із двадцять другої до восьмої години на захищених об'єктах (в тому числі території жилих будинків і прибудинкових територіях) забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.

А проведення на захищених об'єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а у святкові та неробочі дні - цілодобово. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов'язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.

Згідно п. 8.2 Рішення Краматорської міської ради від 08.06.2011 № 6/VI-67 має аналогічні положення з зазначенням заборон, окрім того доповнене пунктом про заборону встановлення на балконах, лоджіях, відкритих вікнах та сходах будинків, будівель і споруд та інших місцях радіоапаратуру і включати її на значну потужність протягом доби.

На підставі вище перерахованих заборон співробітники поліції попереджають громадян про адміністративну відповідальність за ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Kramatorsk.INFO
Коментарі читачів
  • Украина Знойный ноябрь 13 лютого 2019   22:43

    А от это правильно. Сон - базовая потребность человека, и его надо защищать. Если такая тяга к музыке, иди в гараж или строй свой дом

Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: