6 грудня 2019   12:21   2028

«Рятуючи близьких від тюрми» дружківчани перерахували незнайомцям 42 тисячі гривень

Обидві пенсіонерки повірили аферистам, що їх діти скоїли злочин, через це без вагань перерахували шахраям гроші за її порятунок. Наразі поліцейські встановлюють особу зловмисників.

Про це повідомляє Дружківське відділення Краматорського відділу поліції Донецької області.

Минулої доби до чергової частини Дружківського відділення поліції звернулись дві жінки 1937 та 1945 років народження, яких ошукали невідомі.

Одна з заявниць повідомила, що вранці на її телефон їй надійшов дзвінок зі скритого номера. Незнайомець представився її сином та благав про порятунок. Під час розмови чоловік розповів матері, що потрапив в аварію та збив жінку але щоб уникнути покарання попросив перерахувати всі гроші, які тільки в неї. Опинившись біля найближчого терміналу збентежена мати попросила перехожих про допомогу, які без вагань допомогли їй перерахувати зловмисникові 30 000 гривень. Повернувшись до дому жінка вирішила зв’язатись з цього приводу із невісткою, та врешті зрозуміла, що стала жертвою шахраїв.

За аналогічною схемою постраждала і інша пенсіонерка. Тільки цього разу на телефон потерпілої дзвонила жінка. Незнайомка повідомила, що у її дочки виникли проблеми через які вона знаходиться в поліції. Потерпіла одразу попросила поговорити з дочкою та почувши у слухавці жіночий плач вирішила, що розмовляє саме з нею. Співрозмовниця повідомила, що коли вона виходила з магазину то штовхнула іншу жінку в результаті падіння та зламала руку і розбила телефон. Для того щоб дочку відпустили з поліції незнайомка запропонувала пенсіонерці перерахувати 29 тисяч гривень. Не маючи таких грошей жінка повідомила, що може заплатити лише 12 000 гривень. Діючи за вказівками шахрайки, жінка пішла до найближчого терміналу та попросила продавчиню допомогти їй перекинути гроші на вказаний номер. І тільки після того як жінка поділилася бідою з онукою стало зрозуміло, що вона мала справу з шахраями.

За даними фактами правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, санкція передбачає покарання до 3-х років обмеження волі.

У зв’язку з цим поліція нагадує: якщо вам на мобільний або міський телефон подзвонить незнайомець і представившись співробітником поліції повідомить, що ваші близькі мають проблеми з законом, то не поспішайте переводити гроші для «вирішення питання». Потрібно зробити наступне.

Перше - ви повинні з'ясувати ім'я, прізвище, посаду і звання цього «співробітника», відділ, в якому він працює. Після цього обов'язково запитайте у нього номер телефону, куди потім можна передзвонити.

Друге - коли розмова закінчиться, з'ясуйте, де знаходиться ваш родич і чи дійсно він потрапив в ДТП або побив когось. Якщо з якихось причин його номер телефону не відповідає або він знаходиться поза зоною доступу, зателефонуйте іншим рідним або в поліцію за номером 102 і запитайте, чи надходив до них ваш родич.

Третє - якщо всі дані про ваших родичів не підтвердилися, зателефонуйте в поліцію і розкажіть про даний факт, це може допомогти знайти шахраїв.

Крім цього наголошуємо, якщо ви стали свідком, як літні люди намагаються перерахувати через термінал гроші, неодмінно поцікавтесь, що трапилось та допоможіть розібратись. Можливо саме Ви допоможете цій людині врятувати накопичені нею заощадження.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: