23 липня 2021   15:09   2632

У Краматорську відкрили локацію соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»

У Краматорську відкрили локацію соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України»
Краматорськ став першим в Донецькій області, де було реалізовано цей проєкт.

Планується, що у нашому місті невдовзі запрацюють ще 2 аналогічні локації.

Cоціальний проект є частиною програми Президента України «ЗДОРОВА УКРАЇНА». Його головною метою є створення умов для занять спортом всіх верств населення, незалежно від часу та регіону проживання. Голова Донецької ОДА Павло Кириленко разом зі своєю заступницею Юлією Костюніною та міським головою Краматорська Олександром Гончаренком оглянули спортивні локації у парку культури та відпочинку ім. О. Пушкіна – елементи активного парку, серед яких були пункти безоплатного прокату дитячих електромобілів, велосипедів та роликів, локації для ігор в бадмінтон та стрітбол.

Потім спортсмени наочно продемонстрували, як можна тренуватися за допомогою мобільного телефону на новій локації.

Активний парк передбачає наявність шести елементів (в т.ч. 3 обов’язкові – лавочка, шведська стінка, бруси/турнік). Наповнення активних парків найпростіше, щоб кожен мешканець мав вільний доступ до зайнять спортом у будь-який час. Для цього достатньо за допомоги смартфона сканувати QR-код, розміщений поруч з елементом, та обрати рівень складності вправ (новачок, середній, профі), що відкриється на сайті. Завдяки онлайн завданням відбувається спортивне заняття з віртуальним тренером. Найближчим часом в усій Донецькій області з’являться ще 13 локацій активних парків, у тому числі ще 2 – у Краматорську.

«Я дуже радий, що саме Краматорськ став першим містом у Донецькій області, де сьогодні стартує президентська програма активних парків. Втілення соціального проєкту в оновленому парку ім. О. Пушкіна «Здорова Україна» є дуже доцільним та своєчасним. Сьогодні Краматорськ приділяє значну увагу популяризації здорового та активного способу життя серед його мешканців, а громада швидкими темпами розвиває всю спортивну інфраструктуру міста», – підкреслив Олександр Гончаренко.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: