18 травня 2022   08:36   648

Маріуполю загрожує спалах холери - ВООЗ уже готує вакцину

Маріуполю загрожує спалах холери - ВООЗ уже готує вакцину
Всесвітня організація охорони здоров'я готується до потенційного спалаху холери на тимчасово захоплених територіях, особливо в Маріуполі, де пошкоджено багато комунікацій.

Про це заявила менеджер ВООЗ з питань інцидентів в Україні доктор Доріт Ніцан на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Багато труб пошкоджено і ми отримуємо від наших партнерів на місцях, неурядових організацій, які працюють удень і вночі, інформацію, що там болото на вулицях, нечистоти та питна вода перемішуються», - сказала вона.

За словами Ніцан, у ВООЗ це оцінюють як величезну загрозу виникнення багатьох інфекцій, включно з холерою. Менеджер організації поінформувала, що вони готують протихолерні комплекти, вакцини і тісно співпрацюють з неурядовими організаціями і партнерами, які можуть прибути до Маріуполя, щоб підтримати людей.

Крім того, європейський регіональний директор ВООЗ доктор Ганс Клюге, який також висловив занепокоєння з приводу потенційного спалаху холери, зазначив, що організація вже заздалегідь розміщує вакцину від холери у хабі в Дніпрі.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Російські загарбники знищили майже всю інфраструктуру та житлову забудову, блокують доступ гуманітарної допомоги.

Міський голова раніше заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. Наразі у заблокованому Маріуполі залишаються близько 100 тисяч мирних жителів. Маріуполь залишається без енерго-, водо- й газопостачання.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: