12 серпня 2022   08:54   1202

Що робити мешканцям Краматорська, які не встигають до комендантської години додому? Як поводитись, якщо зупинили правоохоронці?

Що робити мешканцям Краматорська, які не встигають до комендантської години додому? Як поводитись, якщо зупинили правоохоронці?
На ці та інші питання надали відповіді в Краматорському районному управлінні поліції.

Що робити мешканцям Краматорська, які не встигають до комендантської години повернутися додому? Чого не варто робити, аби вас не прийняли за диверсантів? Що роблять з порушниками комендантської години у Краматорську? На всі ці та інші питання відповів старший інспектор з комунікації Краматорського районного управління поліції Марк Ткаченко.

- Що робити мешканцям Краматорська у випадку, якщо людина не встигає додому до комендантської години?

Якщо розпочалась комендантська година, треба негайно прямувати додому, при цьому мати із собою документи, що засвідчують вашу особистість, довідку ВПО – якщо вона є.

- Як правильно поводитись, якщо зупинили правоохоронці під час комендантської години?

Треба надати для перевірки свої дані та виконувати всі законні вимоги співробітників поліції, зокрема, дати їм впевнитись, що у вас із собою немає заборонених предметів – зброї та вибухівки, наркотичних засобів. Ну і, звичайно ж, треба перебувати у тверезому стані та не порушувати громадський порядок.

- Чого не варто робити, аби ту чи іншу людину не прийняли за диверсанта?

Перш за все – заборонено фіксувати будь-якими технічними засобами військову техніку, інженерні споруди та військовослужбовців ЗС України. Не треба фотографувати «на пам'ять» (як це зазвичай пояснюється) місця влучання ворожих ракет та снарядів, руйнування будівель та об’єктів інфраструктури.

Цивільним особам варто уникати перебування поруч із об’єктами військового призначення, підрозділами поліції та інших силових структур, не залишати поруч власні автомобілі.

- Скільки за весь час з моменту введення комендантської години, було виявлено порушників комендантської години у Краматорську?

З початку введення військового стану на території Краматорська таких випадків було зафіксовано вже близько 260. У десяти з них поліцейські попередили випадки мародерства - правопорушники вирішили скористатись темним часом доби та викрасти чуже майно.

- Що роблять у Краматорську з порушниками комендантської години?

Зазвичай, поліцейські в таких випадках встановлюють особу порушника комендантської години, дізнаються про причини його «запізнення» та проводять із ним відповідну профілактичну роботу.

Слід розуміти, що ця робота проводиться насамперед з метою профілактики правопорушень та проведення контрдиверсійної роботи, забезпечення безпеки мешканців міста, до якого все ближче підходить лінія фронту.

Редакція звертає увагу, якщо ви вважаєте дії людей, які вас перевіряли, були неправомірними, зверніться за телефоном гарячої лінії Міністерства оборони та ЗСУ — 0800 50 04 42.
Новини Краматорська
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: