3 жовтня 2022   14:01   320

ЗСУ закріплюються на звільнених від росіян територіях Херсонщини

Збройні сили України продовжують вести активні бої на Херсонщині та закріплюються на вже звільнених територіях.

Водночас частина населених пунктів потерпає від ворожих обстрілів вздовж лінії фронту.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ми продовжуємо бої і закріплення на тих територіях, які вже вивільнено і які ще захищаються. Також продовжуємо роботу з місцевим населенням вздовж лінії зіткнення, вздовж лінії фронту в населених пунктах, які потерпають від вогню ворога. Це майже 45 населених пунктів, які були обстріляні протягом минулої доби, і це означає, що посилення вогню може дуже шкодити місцевому населенню. Ми організовуємо евакуацію, якщо люди мають таку можливість і бажання, вони можуть скористатись», - повідомила Гуменюк.

Вона також зазначила, що на досі захоплених територіях загарбники проводять подворові обходи, намагаються виявити чоловіків 18-35 років, тобто мобілізаційного віку, щоб підтягнути їх в резерви, які вони створюють для поповнення своїх військ.

Раніше Гуменюк наголосила, що організований російськими загарбниками псевдореферендум на частині територій Херсонської та Запорізької областей не зупинив контрнаступ українських військ, підрозділи ЗСУ в останні дні суттєво просуваються, зокрема на херсонському напрямку.
Укрінформ
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: