25 листопада 2022   15:59   1552

"Мені рве серце": у Краматорську через відсутність світла гинуть рибки

"Мені рве серце": у Краматорську через відсутність світла гинуть рибки
У Краматорську незабаром піде друга доба без світла після чергової масованої атаки росіян по енергетичних об'єктах.

Через це страждають не тільки люди, але й рибки.

Через відсутність електроенергії загинули чотири тваринки в акваріумі "Дивовижні рибки" - у травні ми писали про те, як його власник Роман Дубінін рятує і своїх рибок, і рибок тих людей, які евакуювалися з Краматорська, але не мали змоги забрати своїх улюбленців.

"Мені рве серце. Ми тримаємось 9 місяців. Сьогодні ми втратили чотирьох риб, їм не вистачило кисню вночі. З 4 ранку ми запускаємо генератор, а вночі ми не можемо залишатися в акваріумі. Чотири години відключення не загубить риб, бо кисню достатньо для відновлення, але більше доби - це все…", - написав Дубінін у Фейсбук.

Електроенергія у більшості районів Краматорська зникла 23 листопада - цього дня росіяни випустили по Україні понад 90 ракет, цілячись у критичну інфраструктуру. Через ракетну атаку в країні виник блекаут - світло зникло в усіх регіогнах України, а також у сусідній Молдові.

Краматорськ того дня також зазнав обстрілу - росіяни випустили по місту дві ракети. Внаслідок удару пошкодження отримали близько 10 будинків і будівельна база. Також був пошкоджений водогін, через що була припинена подача води на 1-е відділення "радгоспу Ясногорівський".

Після того, як у Краматорську зникло світло, зупинилися фільтрувальні станції і, відповідно, припинилася подача води у більшість районів міста. Також зникло опалення.

"Відучора йдуть відновлювальні роботи з усіх напрямків: світло, вода, опалення, зв'язок, газ. Колосальний фронт роботи. З цим ніхто і ніколи не стикався, взагалі ніколи! Друзі, наберіться терпіння і перестаньте ставити те саме питання: "Коли включать…?!". Не "включать", а ВІДНОВЛЯТЬ аварійні бригади, які не піднімають голову! Чекаємо, віримо, допомагаємо. Впораємося, навіть у темряві!", - написав очільник міста Олександр Гончаренко.

Тим часом у Краматорську, як і по всій Україні, розгорнули Пункти Незламності. Там є гарячий чай, світло, тепло, санвузли, місця для відпочинку, можливість підзарядити мобільні телефони.

У Пунктах Незламності можна перебувати цілодобово та під час комендантської години, але треба прийти до її початку чи перебувати до її завершення. Адреси таких Пунктів не називаються - листівки з ними розповсюджуються містом. Влада просить не викладати адреси пунктів та фотографії листівок у соцмережах, щоб не ставити їх під загрозу російського удару.

Міська рада також просить: якщо ви проживаєте в приватному секторі та можете опалювати свою оселю незалежно від наявності електропостачання, заздалегідь обговоріть можливість організації прихистку для вас та ваших рідних, що живуть у багатоквартирному секторі.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: