27 січня 2023   09:07   162

У Білому домі не виключають постачання Україні винищувачів F-16

Заступник радника Білого дому з питань національної безпеки Джон Файнер заявив, що США готові «дуже обережно» обговорювати з Києвом і союзниками ідею постачання винищувачів в Україну.

Про це Файнер сказав в американському телеефірі.

«Ми не виключали жодних конкретних систем. Ми намагалися пристосувати нашу допомогу до тієї фази бою, в якій перебувають українці», - зауважив Файнер у контексті запитання про надання Україні американських винищувачів F-16.

Водночас на пресбрифінгу в міноборони США заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх не підтвердила (але й не спростувала) наміри надати Україні винищувачі F-16. Вона, зокрема, зазначила, що Сполучені Штати «не збираються нічого прибирати зі столу» в плані широких обговорень допомоги Україні.

Окрім того, представниця Пентагону повторила позицію офіційного Вашингтона, що США мають намір «забезпечувати Україну тим, що їй потрібно в короткостроковій і довгостроковій перспективах».

23 січня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що тема надання Україні літаків зрушила з мертвої точки. За його словами, українська сторона донесла до партнерів думку, що цього року нам необхідно отримати всі необхідні для перемоги типи озброєнь.
Укрінформ
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: