24 квітня 2023   13:16   1222

Шок: у Краматорську сімейство до смерті заморило голодом свійських тварин

Шок: у Краматорську сімейство до смерті заморило голодом свійських тварин
Щоб ще живі не кричали, їм... замотували пащі.

Цілком дика історія спливла днями в краматорському селищі Ясногірка: подружня пара, змінивши місце проживання, замкнула в будинку свійських тварин, через що ті, в буквальному значенні слова, стали вмирати з голоду. А щоб цей процес протікав без шуму, тварині замотали пащу.

До Благодійного фонду захисту тварин "Друг" зателефонували люди, які проживають поряд з будинком № 144 на вулиці Алмаатинській. Прибувши на місце, представник Фонду Кирина Черкасова з'ясувала, що розказана їй історія – жорстока правда.
Отже, якийсь час тому власники будинку перебралися на проживання до Росії, а будинок віддали в оренду сімейній парі. Можна припустити, що з фінансами у цих людей було не густо, оскільки пару регулярно бачили в одній з місцевих церковних парафій, чекаючи на видання продуктової гуманітарної допомоги.

У домашньому господарстві були пара свиней, дві кози, кури та собака (можна припустити, що вони дісталися парі від колишніх господарів).

Все стало погано, коли мешканці знайшли собі інший будинок у тому ж селищі, і перебралися жити туди. А тварини залишилися під замком у покинутому будинку та в сараї.

З того часу орендарі з'являлися на Алмаатинській, 144 не частіше одного разу на тиждень. І по 6 днів на тиждень тварини залишалися замкненими, без води та їжі. Спочатку вони страшенно кричали, тероризую сусідів у всій окрузі. А потім почали вмирати. Від голоду.

-- Трупи кози та підсвинка, які я побачила, більше були схожі на обтягнуті шкірою скелети, - розповідає Кирина Черкасова. - Зазирнули в хлів, де міститься другий підсвинок - і жахнулися: води немає, корми немає, все в гною, а у тварини... замотана паща! А з дому чується постійний гавкіт: там замкнений собака, за словами сусідів - у компанії з курями.

УВАГА! На відео відповідна ситуація лексика

Звичайно, Кирина Черкасова відразу викликала поліцію, і тут з'ясувалося, що правоохоронці - не всесильні. Зайти на приватну територію без дозволу – не можна, розкрити приміщення – теж. Сарай із підсвинком вдалося відкрити лише у присутності членів оперативно-слідчої групи райвідділу поліції, але забрати звідти тварину – не можна за законом. Розкрити будинок теж не можна, тому все, що змогла зробити Кирина Черкасова - це кинути через вікно кілька шматків хліба. Так що ж, - глухий кут?!

Історія миттєво набула широкого розголосу в місцевих групах соцмереж, люди обурюються, деякі висловлюють готовність забрати тварин собі, але поки що зробити це не дозволяє закон.

На ситуацію вже відреагував голова військової адміністрації Краматорська Олександр Гончаренко. "Мова не про "кинути", а про доведення тварин до смерті. Господарі, за інформацією сусідів, у місті. Поліція шукає. За вчинене передбачається кримінальна відповідальність", - написав він у Facebook.

Станом на полудень 24 квітня ситуація на Алмаатинській, 144 залишається без змін.

Про розвиток подій буде повідомлено додатково.

Телефон: 050 705 01 76 Черкасова Кирина.

ОбщеЖитие
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: