28 листопада 2023   13:45   548

У Краматорську знову без тендерів витратять бюджетні кошти на капремонти 30 укриттів в житлових будинках

У Краматорську знову без тендерів витратять бюджетні кошти на капремонти 30 укриттів в житлових будинках
А виконуватимуть їх лише три місцеві підрядники

Протягом листопада у системі ProZorro пройшли закупівлі послуг з капітального ремонту 30 укриттів у житлових будинках Краматорська, замовником яких є Управління з питань цивільного захисту (Управління) Краматорської міської ради.

Всі закупівлі відбулися без процедури відкритих торгів. Їхніми переможцями стали лише три підрядники - місцеві ФОП Єрьоменко М.Ю., ТОВ "СХІДБУДРЕММОНТАЖ" і ФОП Чиж М.О.

З усіма підрядниками вже укладено договори, терміни виконання робіт за якими становлять 25-29 грудня поточного року. Перелік робіт за договорами майже однаковий, відрізняється лише об’ємом та кількістю обладнання, яке планують встановлювати в укриттях.

Загалом у кожній захисній споруді мають замінити електропроводку, пофарбувати стіни та стелю, підлогу облаштувати керамічною плиткою. Також в них планують встановити санвузли (унітази та умивальники) та оснастити відкидними лавами.

Усього на облаштування укриттів з міського бюджету мають витратити 15 698 718,79 грн.

Власне об’єкти розподілилися між підрядниками таким чином.

ФОП Єрьоменко М.Ю. буде ремонтувати 16 укриттів на загальну суму 7 316 741,74 грн в будинках по вулицях: 5 липня, Січових Стрільців, Дружби, Катеринича, Піщаного, бул. Машинобудівників, Великій Садовій, Хмельницького, С. Чубенка. А також відремонтує по два укриття по Румянцева та по пр-ту Миру, та три укриття по Марата,

Примітно, що цей ФОП був зареєстрований нещодавно - лише місяць тому, у жовтні 2023. Буквально, напередодні участі в тендерах.

Наступним за кількістю отриманих у листопаді тендерів йде ТОВ "СХІДБУДРЕММОНТАЖ". Воно ремонтуватиме 9 укриттів на загальну суму 5 518 901,25 грн по вулицях: Об'їзній, В. Шеймана, бул. Машинобудівників, Піщаного, два сховища по Дружби та три сховища по Академічній.

Це підприємство теж зареєстроване не так давно - у червні 2023. Але його співзасновниками є Роман Портаненко та Володимир Приб. Нагадаємо, що вони зареєстровані також як ФОПи та вже вигравали подібні тендери цьогоріч влітку. А Дій-Краматорськ писали про можливі зв’язки пана Портаненко з посадовцями Краматорської міськради.

Також нагадаємо, що на початку жовтня це підприємство мало зробити поточний ремонт на загальну суму понад 3 млн грн у чотирьох укриттях за тими ж адресами, що й тепер - по Шеймана, Об’їзній і два укриття по Дружби.

Ці угоди були згодом розірвали через законодавчі зміни, за якими вже не можна було проводити закупівлі послуг з поточного ремонту без відкритих торгів.

Тоді контактна особа з питань закупівель Оксана Григоренко розповіла Kramatorsk Post, що в Управлінні будуть думати над тим, як провести ці закупівлі знову, та припустила, що, скоріш за все, вони будуть проходити за умови відкритих торгів.

Але, згідно з теперішніми оголошеннями, послуги закуповуються все ж таки напряму й уже не з поточного, а з капітального ремонту, та на дещо меншу суму, ніж у жовтні.

Третій переможець - ФОП Чиж М.О. - відремонтує 5 захисних споруд за 2 863 075,80 грн за такими вулицями: В. Шеймана, 5 липня та три споруди по Я. Мудрого.

Цей ФОП, на відміну від попередніх, існує доволі давно - з 2017 року. І теж доволі активно останні місяці бере участь у схожих тендерах.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: