29 листопада 2023   09:29   1016

Оголошено підозру російському генералу, який змусив жителя Краматорського району знятися у пропагандистському ролику

Оголошено підозру російському генералу, який змусив жителя Краматорського району знятися у пропагандистському ролику
Генерал-лейтенант Збройних сил РФ Євгеній Поплавський підозрюється у порушенні законів та звичаїв війни, що виразилосяу жорстокому поводженні із цивільним населенням.

Про це йдеться у тексті підозри.

Євгеній Поплавський, 1962 року народження, є уродженцем українського міста Донецьк, має російське громадянство. У 1985 році закінчив із відзнакою та золотою медаллю Хмельницьке вище артилерійське командне училище імені маршала артилерії Н. Д. Яковлєва. У 1994 році закінчив Військову артилерійську академію в Санкт-Петербурзі, у 2006 році — Військову академію Генштабу Збройних сил РФ. У листопаді 2018-го призначений командувачем об’єднання Східного військового округу.

З початку березня до кінця вересня 2022 року генерал-лейтенант Поплавський з позивним «Піфагор» перебував у окупованому селі Терни Лиманської міської територіальної громади Краматорського району.

20 квітня Поплавський разом із чотирма невстановленими військовими РФ ввірвалися у приватне домогосподарство, де проживало місцеве подружжя. Військовий вимагав надати приміщення для роздачі мешканцям села гуманітарної допомоги у господаря. Той відмовився, а його дружина сказала, що росіяни під час боїв уже заподіяли стільки шкоди, що їхня гуманітарка вже нічим не допоможе.

Розлючений офіцер помістив жінку до підвалу, приставивши тій охронця, щоб вона не змогла вийти. А самого господаря Поплавський змусив їхати на ПрАТ «Тернівське» для організації роздачі гуманітарної допомоги. При цьому Поплавський попередив, що, якщо чоловік не повернеться за годину після роздачі гуманітарки, солдат-охоронець кине гранату в підвал, де утримується його дружина. Шляхом на склади росіяни їхали повз будинок батька потерпілого і пообіцяли розправитися і з ним також, якщо син їх не слухатиметься.

Росіяни вимагали, щоб чоловік під відеозапис озвучив пропагандистські тези про те, що Україна перетворюється на нацистську державу, її президент повністю підконтрольний США, а село Терни обстрілюють ЗСУ. Чоловік відмовився, і тоді Попавський наказав двом своїм підлеглим застосувати зброю. Солдати приставили потерпілому до голови дула автоматів, а генерал додав, що селяни не отримають гуманітарку, поки він не подякує Росії. Під страхом за своє життя чоловік проти своєї волі подякував РФ за продукти харчування.

Після зйомки відеоролика Поплавський дозволив потерпілому покинути приміщення підприємства. Коли останній повернувся додому, то знайшов свою дружину в підвалі, а солдата, який мав чергувати під дверима, вже не було.
Технополис
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: