22 лютого 2024   14:13   636

Продаж алкоголю на Донеччині можуть дозволити: прем’єр-міністр доручив опрацювати це питання

Продаж алкоголю на Донеччині можуть дозволити: прем’єр-міністр доручив опрацювати це питання
Стражденним доведеться почекати рішення

Кілька днів тому закінчився тримісячний термін, протягом якого можна було підписати петицію "Скасувати заборону на продаж і ввезення алкоголю в Донецькій області". З 25 тис. потрібних голосів вона набрала трохи понад 5,5 тис.

Тоді ж у листопаді, коли з'явилася ця петиція, народний депутат з Дружківки Валерій Гнатенко звернувся до Президента України з проханням скасувати “сухий закон” на Донеччині для цивільних.

Схоже, що реакції від Президента він не отримав.

Ще одна спроба скасувати "сухий закон"

Але нардеп, судячи з усього, вирішив використовувати всі можливості. Учора на своїй сторінці у Фейсбуці він повідомив про таке:

"На початку лютого звернувся із депутатським запитом до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля із пропозицією розглянути можливість скасування для цивільного населення заборони на ввезення та торгівлю алкогольними напоями на частині територій Донецької області, які підконтрольні Україні".

На цей раз Валерій Гнатенко отримав відповідь від очільника уряду щодо доручення Донецькій ОВА, Міноборони та Мінекономіки опрацювати порушене питання. Нардеп пообіцяв "Будемо тримати ситуацію на контролі".

Нагадаємо, що так званий «сухий закон» або заборона на продаж алкоголю діє тільки на території Донецької області. В інших областях, де відбуваються бойові дії (Харківська, Херсонська, Запорізька, Сумська, навіть Луганська), продаж алкогольних напоїв дозволено.

За та проти

Алкоголь у Краматорську купити можна. Ті ж, хто не хоче переплачувати за заборонену продукцію, їздять за нею, наприклад, до Барвінкового - електричкою це виходить досить недорого.

Головний аргумент на користь легалізації продажу алкоголю - наповнення бюджету податками. А серед причин продовжити заборону - близькість Краматорська та інших вільних міст Донеччини до фронту.
KramatorskPost
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: