27 лютого 2024   20:24   296

Військова ЗСУ підтримує мобілізацію жінок, адже у них чудово виходить воювати

Військова ЗСУ підтримує мобілізацію жінок, адже у них чудово виходить воювати
Жінки в армії цілком можуть справлятися як із завданнями небойового характеру, так і бойовими завданнями.

Про це сказала військовослужбовиця, командирка взводу ЗСУ Оксана Рубаняк із позивним «Ксена» в черговому випуску проєкту «Станція Краматорськ», - інформує Укрінформ.

«Ксена» позитивно ставиться до ідеї мобілізації жінок в армію, бо вони, на її думку, можуть виконувати будь-які функції на рівні з чоловіками і не обов’язково бойового характеру.

«Я вважаю, що жінки можуть повністю виконувати роботу чоловіків. Навіть ті, які фізично слабкіші, можуть бути задіяні в спеціальностях і посадах, які не потребують фізичної сили – робота з документами, штаб, стройова, діловод, МПЗ (морально-психологічне забезпечення – ред.), пілот дронів, оператор... Цих посад насправді багато. Війна зараз переходить на технологічний рівень, де більше буде задіяно техніку, дрони, ніж люди», - сказала військова.

Вона переконана, що жінки також здатні виконувати бойові завдання, але висловилася за «грамотну мобілізацію» жінок.

«Досвід показує, жінки можуть бути і штурмовиками, і піхотинцями, і в них це чудово виходить, тому я особисто – за мобілізацію жінок. В якому вигляді це буде – треба розглядати компетентним органам, щоб розуміти, яку категорію (жінок – ред.) мобілізовувати. Я за грамотну мобілізацію» - наголосила «Ксена».

Водночас, за її словами, щоб жінку на фронті сприймали як повноцінну бойову одиницю, їй доводиться робити втричі більше, ніж чоловікам.

“Постійно вигризати вихід на позиції, сваритися з командуванням і доводити хлопцям, що я ж така сама, як ви. Чоловіка сприймають захисником одразу, жінці потрібно робити втричі більше, щоб її сприйняли”, - зазначила “Ксена”.

При цьому, на її думку, побутові труднощі на фронті однакові як для чоловіків, так і для жінок, і витримати їх насправді можна.

«Жінкам нелегко, але чоловікам теж. Залежить від морального стану людини скільки вона може витримати. Тому що служба в тилу і в зоні бойових дій – це дві різні речі. Наприклад, моя зона комфорту – це зона бойових дій, тому що я не кадрова військова, мені тяжко погодитись із багатьма речами на службі в тилу. Тут (на фронті – ред.) усе по-іншому, і можу сказати, що можна витримати умови, які є. Боятися не потрібно», - вважає військова.

21-річна Оксана Рубаняк пішла до війська у перші дні повномасштабного вторгнення, впродовж 1,5 роки служила в 72-ій ОМБр старшим стрільцем кулеметного взводу, була єдиною жінкою-кулеметницею у бригаді. Воювала у гарячих точках на Донеччині, де отримала поранення. При цьому Оксана пише вірші й випустила дві поетичні збірки.

Проєкт «Станція Краматорськ» - це серія інтервʼю з військовими. Головна мета проєкту – через відверту розмову показати особисту життєву історію героя, а також дати відповіді на основні фейкові російські ІПСО-кампанії на тему армії та війни в Україні.

Ведучі програми Костянтин та Влада Ліберови – документальні фотографи, які фіксують події в Україні з перших днів повномасштабного вторгнення.
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: