17 квітня 2024   18:05   162

Ціна перемоги Росії для ЄС буде набагато вищою за будь-які витрати на допомогу Україні - фон дер Ляєн

Ціна перемоги Росії для ЄС буде набагато вищою за будь-які витрати на допомогу Україні - фон дер Ляєн
ЄС має продовжувати підтримувати Україну, мобілізувати для цього всі інституційні та виробничі спроможності, оскільки ціна гіпотетичної перемоги Росії, ціна небезпеки, яку вона може принести для Європи, є набагато вищою за будь-які витрати на допомогу Україні.

Про це сьогодні у Брюсселі під час виступу на Європейському саміті з безпеки й оборони заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Здійснення спільного кроку в обороні не буде простим. Це вимагатиме від Європи нового оборонного мислення, починаючи від країн-членів і до інституцій, до промисловості, до інвесторів. Це потребуватиме політичної та моральної мужності стояти поряд з Україною на європейській землі так довго, як буде необхідним. Тому що ціна небезпеки, ціна російської перемоги може бути набагато вищою за будь-які заощадження, які ми можемо зробити зараз», - заявила фон дер Ляєн.

За її словами, у сучасному світі, в якому вирують чисельні конфлікти та загрози, Європа має готуватися до власного захисту, оскільки ціна її неготовності відповідати на такі виклики може виявитися набагато вищою, ніж Європа може собі дозволити.

«Саме тому прийшов час для Європи зробити цей крок вперед у (посиленні) оборони й безпеки», - додала президентка Єврокомісії.

Як повідомляв Укрінформ, кілька днів тому високий представник ЄС Жозеп Боррель 10 квітня висловив переконання, що після початку російської агресії проти України ЄС увійшов у третій етап власного формування, що полягає у створенні власної системи оборони й безпеки, із посиленням ролі ЄС в колективній безпеці під егідою НАТО.

Фото: ОП
Kramatorsk.INFO
Додати коментар

Якщо ви хочете залишити коментар, прохання авторизуватися або зареєструватися.

Останні новини: