Ромара мы игнорируем.
Всем остальным:
http://www.razom.org.ua/ua/news/4336/ Депутат Жовтневої райради міста Луганська Євген Суглобов та депутати Костянтинівської міської ради Олександр Меланченко та Михайло Єремєєв, Червоноармійської міськради Ігор Сабадаха Донеччини назвали спробою конституційного перевороту рішення зборів активу Донецької та Луганські області, які запропонували провести місцевий референдум про автономію області, а також обговорили питання припинити трансляцію двох опозиційних каналів – "Ера" та "5-й канал", відправити до Києва "народні дружини для відновлення конституційного ладу", припинити відвантажувати вугілля та проводити фінансові розрахунки з підприємствами Західної України та перераховувати кошти до бюджету.
"Заклики, які були проголошені сьогодні, на мою думку є спробою державного перевороту", - заявив Ігор Сабадаха, посилаючись на положення Конституції про унітарність і територіальну цілісність України. За словами депутатів, це рішення в Донецьку сприйняли далеко не однозначно, і не всі є прихильниками ідеї автономії. Але політичні процеси зайшли надто далеко і зупинити їх може лише залучення представників місцевої еліти, які користуються на Донбасі авторитетом.
Причину сепаратистських настроїв учасники брифінгу в прес-центрі Віктора Ющенка пояснили повним інформаційним вакуумом про реальний стан справ та активним зомбуванням з боку місцевих і державних ЗМІ. Вони зазначили, що відокремлення Донбасу не вигідне ні самому регіону, ні Україні, особливо в момент, коли регіон абсолютно виснажений президентськими виборами.
Ігор Сабадаха звернувся до своїх колег-депутатів із закликом не поглиблювати розколу. Він, зокрема, зазначив: "За кожним із вас стоять сотні тисяч виборців, які дали нам кредит своєї довіри. Давайте не будемо обманювати їх і не будемо обманювати себе, бо кожен з вас знає, як робилися ці вибори. Ми знаємо про те, що насправді офіційний результат виборів не є чесним результатом і дуже багато голосів громадян було вкрадено. Тому я хочу вас закликати: давайте не роз’єднувати нашу державу. В кожного з нас є друзі, рідні, близькі в усіх куточках України, і цей заклик до роз’єднання в першу чергу вдарить по нас самих. Я закликаю вас не підтримувати цю ініціативу, ці антиконсти