Да вообще отменить институт президенства. Парламентская республика с мажоритарной системой выборов
дуже багато незрозумілих слів
гетьмана треба!
Ну звісно, мабуть на шкільній лавці значення цих незрозумілих слів не розтлумачили як слід.

Парламентська республіка — це різновид республіки з перевагою повноважень на користь парламенту. У парламентській республіці уряд відповідає тільки перед парламентом, а не перед президентом. А зараз в Україні змішана парламентсько-президентська форма (тобто бардак), і останні кілька років є намагання і парламента, і президента до збільшення своїх повноважень. То президент хоче більше керувати урядом, то верховна рада... На мою думку саме через посаду президента ми і маємо нестабільність і в політиці, і в економіці.
Далі, про мажоритарну систему. Згідно з виборами за мажоритарною системою депутатський мандат від округу одержує той кандидат у депутати, який отримав встановлену законом більшість голосів виборців. І для мене як для виборця це конкретна людина, я знаю, що я голосую за порядну людину (або проти непорядної), а не за невідому людину в партійному списку.
Гетьмана, кажете, треба... А якого саме? Правобережної чи лівобережної України? Або єдиної України? А підданство в нього яке буде? Промосковське або пропольське? Гетьмани багато зробили для України в свій час, але чомусь у жодного з них не вийшло зробити Україну справжньою ДЕРЖАВОЮ, яку перед усім сусіди б поважали, а не намагалися розділити на правий/лівий берег або малоросією зробити.