власть должно знать, что какое-никакое, но оружие у людей есть, и что произвола им не простят.
Эти слова уже заездили до "не могу". Что означает "не простят"? Что обиженные властью начнут устраивать стрельбу в исполкоме или, скажем, в Водоканале?
Ну так появятся у руководства железные двери и охрана - за казенный, кстати, счет! А рисковать под стволами будут рядовые клерки... Оно нам надо? И стрелков будут ловить и сажать на большие сроки, ибо покушение/убийство гос. чиновника карается суровее, чем простого гражданина...
Правльно. Они будут сидеть за железными дверями за казенный счет. Смертную казнь у нас вроде отменили.

А клерки что? Клерки такие же люди как и все. И они прекрасно знают кто мим руководит.
Что до стрелков, то сейчас в России, например, за использование пиратского софта дают больше, чем за "мокруху".

"К вам пришли с проверкой? Стреляйте на поражение! Все равно хуже не будет."
Что до "трубой по черепу и никаких вопросов" - как много таких случаев ты знаешь?
Чтобы судить более-менее достоверно, выборка должна быть большой. Т.е. должен быть доступ к криминальным сводкам в том или ином виде.
Если вы не имеете отношения к силовым структурам, журналистам или кому-то подобному, суждения ваши будут крайне субъективны...
Оооочень сомневаюсь в объективности сводок из пресс-центра МВД.

Те, о которых знаю я, по большей части имели завязку. И человека или били сразу, или догоняли через 5-10 минут. Во всех случаях пострадавшие прекрасно понимали понимали что происходит, но средств для обороны не было. К тебе ни разу не подходили "огонёк попросить"?
А "дай закурить", кстати, основанием для стрельбы не является! По закону применять огнестрел, газовик или травматик можно только после того, как явно видна угроза жизни, или есть нападение группы, или...
По закону ты обязан предупредить нападающих, сделать выстрел в воздух и пр. Т.е. если тебе не понятно чего от тебя просят - предупреждаешь. Прут дальше - в воздух->в тело.
Все кричат про необходимость разрешения (или не разрешения) огнестрела, но почему-то все дружно игнорируют другую часть вопроса: в первую очередь надо менять понятие "необходимой самообороны"! Надо, чтобы человеку не приходилось задумываться, что дешевле выйдет - получить травмы от нападающих, или уложить их, и иметь проблемы с законом.
Я об этом писал выше. Пример с кирпичом. И как ты себе представляешь оценку "дешевизны" получения травм? Вроде "- пацаны, вы меня не сильно бить будете? - не, не бойся! - а, ну тогда давайте!"
Ну если не нравится тебе короткоствол, тошда ответь на мой пост цитатой ниже. А я тебе вот что скажу - власть боится не того, что мы тут друг друга перестреляем, а того, что ты хоть как-то сможешь ответить на их произвол. Вот так вышел бы знаменитый днепровский беркут дубасить людей, и отхватил бы по полной. А так что получается? Одних пинают, а другие либо делают вид, что не видят, любо тихо сваливают. И это нация? Это свободный народ?
Тебя пугает огнестрелка? А что скажешь о травматичном? Почему "резина" не разрешена? Ок. Хрен с ней. Почему "тазеры" запрещены? Во всех нормальных странах их отнесли к нелетальному оружию. Почему я не могу носить с собой дубинку или нунчаки? Что мне делать, если я один в машине и застрял где-то на трассе, или хуже - в лесу?
У любого водителя найдется инструмент, не являющийся холодным оружием, но весьма удобный в такой роли. 
Равно как и в любом доме найдется таковой.
Не являющийся?
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B8%D0%B5Холодное оружие — оружие, предназначенное для поражения цели при помощи мускульной силы человека при непосредственном контакте с объектом поражения.
Я так понимаю это Российский вариант, но не думаю, что наши судьи будут думать по-другому.
А если я ею кому-то дам по голове, а то и, не дай Бог, заколю - ее будут классифицировать как холодное оружие.
Отвертка - хозбыт, и таковой останется, если только вы не начнете ее затачивать или иным образом дорабатывать.
Аналогично, если будете нести с собой молоток, и кого-то им тюкнете - холодным оружием его от этого не признАют.
А вот и оно!
http://dndekc.centrmia.gov.ua/str072.htmЯк зазначив заступник начальника лабораторії криміналістичної експертизи Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Ігор Ігнатьєв, найбільш детальне визначення терміну “холодна зброя” міститься у розробленій МВС та Мін’юстом і затвердженій у 1999 році “Методиці криміналістичних досліджень холодної зброї та конструктивно подібних до неї виробів”, а також у деяких інших нормативних документах. Зокрема, у затвердженій наказом МВС інструкції “Про виготовлення, придбання, зберігання, облік, транспортування та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв для відстрілу патронів з гумовими кулями, а також боєприпасів та вибухових речовин” наводиться наступне визначення: до холодної зброї належать пристрої та предмети, конструктивно призначені для ураження живої чи іншої цілі за допомогою м’язової сили людини чи механічного пристрою (холодна зброя може бути ручною та метальною).
Цікаво, що законодавство деяких країн не розмежовує знаряддя злочинів на “холодні” чи “гарячі”. Натомість, будь-який предмет, застосований при вбивстві, визначається як обтяжуюча обставина. Тобто немає значення, чим було скоєно протиправне діяння: шаблею, кухонним ножем чи бейсбольною битою. Головне – наслідок таких дій. Можливо, і Кримінальний кодекс України тому досить вільно тлумачить поняття “холодна зброя”.
Отправленный на: Августа 06, 2007, 18:38:57
Панове, ви пішли вже по третьому колу, я не проти володіння зброєю, але запевняю вас, жодної з порушених тут проблем зброя не усуне. Свого часу я служив на далекому сході, всі місцеві - мисливці, відповідно зброя є майже в кожного. Плюс велика кількість військових частин, стрельбищ, що створює певний відсоток незареєстрованої зброї на руках. Особливих відмінностей у стосунках між людьми не помітив. Притому, що і по п'яні стрілялися, і отморозки траплялися рідкісні. Додайте загальну доступність коноплі (скільки її не випалювали росла собі як бур'ян ) , але люди жили не дуже тим переймаючись.
Та тож кацапи, а ми - Эвропа!

Якщо ти не можеш захистити себе без зброї, то не зможеш це зробити і озброєним, бо таж таки зброя буде і у протилежної сторони. Зараз ти ніщо проти товпи, озброєний ти ніщо проти озброєної товпи. Зараз ти не спиниш хулігана бо в тебе нема зброї, а чи підеш ти проти озброєного хулігана? Справа не в довжині ствола чи калібрі набоїв... а в чому? От питання на яке хотілося б отримати відповідь.
Пане Андрію, а чтому ж тоді кажуть, що полковник Кольт зробив усіх рівними у правах? ;)
Якщо когось не навчили різати хліб ножем, то це не означає, що ця людина пропаща.
Можливо в невідворотності кари або помсти? Якщо правоохоронні органи такої невідворотності не забезпечують то... що? У деяких народів є звичай кровної помсти, я не зовсім в курсі, та складається враження що це спрацьовує. Однак, наскільки я можу судити, дозвіл на носіння зброї, в цьому випадку ніхто не вимагає.
Що ж до моральних аспектів - скривджений вже має право, питання в тому, чи суспільство визнає його право, чи передоручає корумпованим органам...
Помста - засіб соціального захисту суспільства від "отморозков".? Але я ні до чого не закликаю, просто хотілося б знати думку інших людей.
Помста - не вихід. Але і про невідворотність кари я не хорошої думки. Тому що часто-густо її або немає, або лойери та гроші зроблять свою справу.
Потрібен засіб, який дозволить людям захистити себе превентивно. Ні, не стріляючи по усьму, що рухається.

Просто засіб для пристрашення.
Якось один мій знайомий казав - "Як віддавати свій борг Батьківщині - ми всі достатньо розумні та врівноважені, щоб тримати автомата. А як тільки мова заходить про самозахист, то нам кажуть, що ми слабоумні, та один одного перестріляємо." То як? Перестріляємо?