В наконец-то опубликованном интервью "УП" Тимошенко фактически признала его аутентичность:
-
Пролийте світло на таку історію. За три дні до виборів Україна почула, як її прем'єр-міністр домовляється з президентом іншої держави Грузії про постачання сюди "боєспособних" людей для участі у виборах. Щоб сказали ви, якби Янукович домовився з Росією про постачання у Львівську область двох тисяч спостерігачів з Поволжя? Ви б першою назвали це втручанням у вибори!- Я б хотіла звернутися до всіх країн світу, щоб вони направили як можна більше дієздатних людей, які могли би проконтролювати кожну дільницю в Україні.
-
Саакашвілі говорив не про "дієздатних", а про "боєздатних людей". Що він мав на увазі?- Він мав на увазі дієздатних спостерігачів за виборами, а не бойовиків-нінзя. Коли я говорю, що у нас, наприклад, боєздатна команда, то маю на увазі, що ця команда вміє ефективно працювати, і зовсім не натякаю на те, що ця команда вміє робити якісь погроми.
А сьогодні на "голому" місці Партія регіонів прагне розкрутити вселенський скандал. Це дурниця! І перший тур показав, що грузинські спостерігачі працювали, як спостерігачі. Я їм за це вдячна.
Ви справді думаєте, що президент може зателефонувати до прем'єр-міністра, щоб пропонувати йому по телефону якісь сумнівні речі? Це - дешева і не варта яєчної шкарлупи провокація.
Але, користуючись нагодою, хочу звернутися до всіх країн світу: скільки можна, стільки надішліть спостерігачів на другий тур. Я точно знаю: якщо приїхав спостерігач, який має визначені законом права, він зробить вибори чеснішими, бо шахраї будуть боятися виявлення цих зловживань.
- Ви зрозуміли, як вас підслухали: з України, з Грузії, з третьої країни?
- (Перебиває) Я взагалі не бажаю про це говорити і загострювати на цьому увагу!Для мене чесні вибори - це головна технологія перемоги.
http://pravda.com.ua/articles/4b5ef82441271/Сам разговор Т-С: