Продолжение
Денисенко:
В продовження попереднього посту
1. Помилка попереднього посту в одному слові: я мав написати обмеження, а не заборона. Зрештою, я і мав на увазі саме обмеження. Ось цитата з попереднього посту: «хочу наголосити: чи мають бути законні способи виїзду (на лікування, в тому числі ПТСР, військові, особливо ті, які пройшли бойові дії повинні мати право на відпустку за кордоном, відрядження і т.д)? Звичайно так. І це має бути чітко прописано в законодавстві. Але одним махом відкрити кордони, як це було до 24.02.22 - це означає втратити плюс мільйон. Зараз за кордоном близько 7 млн людей, повернеться половина. Всі ті, хто пише про комплексні заходи по поверненню - лукавлять. Ніяких реальних комплексних заходів нема і не буде. На жаль».
2. Як мав би звучати мій пост, щоб майже всі були задоволені? Я мав би написати наступне: «після закінчення війни додому повернеться лише половина з 7 мільйонів, які зараз за кордоном. Але разом з відкриттям кордонів, з країни виїде щонайменше 1 млн чоловіків, які вже зібрали валізи і чекають на цей момент. Чи можливо цьому зарадити, без адміністративних обмежень? Треба чесно самим собі сказати, що ні. Розповіді про державні міграційні програми - це міфологія. По-перше, їх ніхто не готовий робити. Так, зараз тільки мінсоц створив робочу групу куди увійшли справді хороші фахівці. Але мінсоц - це лише частинка міграційних проблем. Таку групу мав би очолити, як мінімум віце-премʼєр. Але навіть, якщо група напрацює хороші рекомендації, вірогідність втечі мільйона чоловіків надвисока». Я, справді, зібрав би тисячу лайків і всі б писали про погану владу. Але проблема значно ширша ніж це хочуть вважати деякі «інтелектуали».
3. Давайте чесно скажемо собі, якщо не буде таких обмежень, в кращому випадку, протягом наступного десятиліття сюди буде завезено 2-3 млн жителів Азії. Тобто, мінімум, 7-8% населення України будуть вихідцями з тих широт а за 20 років всі 15-17%.
4. Про права людини, які стали активно обговорювати, я чув і тоді, коли нинішня заборона була введена. Ми маємо просто дати відповідь на одне питання: ми за права людини чи за збереження нації. Якщо хочете більш пафосно: ми за те, щоб все було як до 24.02.22 чи будемо будувати Ізраїль?
5. Ну а щодо аргументу про те, що це призведе до збільшення корупції, то я з цим погоджуюся, але давайте повернемося до п..4
6. Чи готові ми до такого роду дискусій? Ні. І це показав срач під моїм постом. Але без дискусій ми просто будемо констатувати, як все погано.
7. І останнє. Все, що тут сказано - моя особиста точка зору. Окремо хочу наголосити, я перестав бути радником міністра внутрішніх справ в січні 2023 року