Вы не совсем верно меня поняли.
Я НЕ собираюсь НИКУДА уезжать.
А насчёт моих "вымог" - так я слишком много "нэ вымагаю", прочтите мои посты выше,
- я всего лишь хочу - чтоб не ущемляли МОИ права в угоду вашим...
З.Ы. фсё, убегаю...
Я і не пропоную Вам нікуди їхати.
А щодо прав, Данте з його "колами" позаздрив би кількості кіл запитання-відповідь, в яких йде розмова про якесь порушення прав. Але що роботи. Виходимо на нове коло. ЯКІ Ваші права порушені?
Деякі етнічні групи живуть відокремлено від іншого суспільства пенвої держави. Вони живуть, припустимо у таборах (не плутати з російським - лагерь). Місцеву мову знають на рівні спілкування. Письмова мова дещо хромає, але написати заяву чи листа - без питань. Вони не бажають ставати частиною суспільства - вони реалізували (вже протягом багатьох століть, мабуть) своє право не вчити і не знати. І ще нікому не вдалося їх примусити жити інакше.
Ті з них, хто хоче більшого (не більшого - іншого) - вчать місцеву мову на більш якісному рівні. Вчать закони або хімію, фізіку...., вчать правила життя в цій державі за межами табору.
Ось і треба вирішити для себе - як жити та що вчити. Чього Вам буде достатьно для повноцінного життя, а що - зайве. Де ви побачили ПРИМУС? (не плутати з інвентарем кота Бегімота

)