ответить не смогу. по многим причинам.
отож... а в мене є ще пара питань:
3) якщо дійсно УПА катувала на теренах "Западенщини" мирних мешканців, то їх рано чи пізно десь винні були поховати, так? Якщо загиблих було так багато та їх так люто катували, то це вже мали бути не могилки-одиночки, а цілі пам’ятники. Тоді ЧОМУ на Західній Україні є пам’ятники воїнам УПА (незважаючи на минулу Радянську владу, котра, певна річ, була проти), є пам’ятники воїнам Радянської Армії, є могили німецьких воїнів, є пам’ятники закатованим НКВД, але немає жодного пам’ятника загиблим від рук УПА???

4) якщо дійсно УПА встановила терор проти свого народу, то як вона спроможилась вести бойові дії проти численних загонів НКВД більш ніж 10 років поспіль? Але ж партизанська війна неможлива без підтримки місцевого населення, що підтверджує безславна поразка Ковпака в Карпатах.
"...
Якщо сприйняти твердження комуністичної пропаганди, що УПА боролися проти власного народу, то ми дійдемо до абсурдного висновку, що народ воював з… самим собою. Адже кількість людей, які пройшли через сотні й курені УПА, сягає в різних дослідників від 300 тисяч до півмільйона чоловік. Причому, сюди не зараховують осіб, які допомагали підпільникам. Тобто збирали відомості про пересування німців та військ НКВД, заготовляли медикаменти і продукти, давали притулок пораненим воїнам, забезпечували зв`язок між станицями і боївками... То ще десятки, якщо не сотні тисяч людей, без підтримки яких національно-визвольна боротьба не тривала б до кінця 50-х років, а була б придушена каральними загонами енкаведистів. Адже українські повстанці могли розраховувати лише на власні сили і підтримку свого народу...."
может, ты уже сам уже пришел к чему-то... поделись...
Ну, перш за все, до чого я прийшов - треба витравить з себе совковий тип мислення: "Це безперечний факт, бо нам так казали завжди".
Для початку пропоную спростувати самий перший і найбільший міф:
"В стенах парламента не имеет смысла вести дискуссию о статусе русского языка в Украине, вступлении страны в НАТО или исторической оценке действий УПА, заявил на пресс-конференции в понедельник народный депутат (Партия регионов) Дмитрий Святаш...По его убеждению, поскольку существует постановление Нюрнбергского суда о том, что УПА – фашисты, и никакой суд это не опроверг, то и спорить не о чем."Ось це, що "залупив" (вибачте, інших слів не знайшов) пан Святаш (а ще часто теревенять комуняки, та в інеті) - це СУЦІЛЬНА БРЕХНЯ.
По-перше, судовий процес, який проходив у Нюрнберзі з 20 листопада 1945 року до 1 жовтня 1946 року, стосувався
виключно групи вищих керівників Німеччини.
По-друге, що правда, у радянських комісарів все ж таки було намагання "под шумок" скомпрометувати українських націоналістів. Одного дня совєцький прокурор Р. А. Руденко зачитав сфабриковане письмове свідчення німецького військовополоненого Штольце про співробітництво Андрія Мельника і Степана Бандери з німецькою окупаційною владою. Однак трибунал був змушений знехтувати "свідченням" (Vol.VII, p. 317- 318), бо представлені суддям
німецькі документи свідчили протилежне.
І тому ні УПА, ні ОУН, ні Бандера, ні Шухевич, ні батальйон "Нахтігаль" на цьому трибуналі засуджені НЕ БУЛИ.
Я намагався знайти хоч якісь звинувачення в обвинувальному висновку трибунала, та марно. Якщо хтось має посилання, які б на прикладі фактів (том, сторінка, цитата) свідчили б протилежне,
велкам, їх "в студію".
Давайте почнемо з цього.
При цьому всьому, я знову не можу НЕ погодитись з висловленням, яке вже було в цій темі:
...в мутные времена всплывает много говна с любой стороны...
Але це зовсім не означає, що треба вірити всілякій брехні.