Ігор Шевченко
Ну ось і все...
Банкет закінчився.Гривня поповзла вгору... За два з половиною останні місяці на підтримку ЗВР витрачено Нацбанком близько 2 млрд грн. З 23-х , котрі залишив Порошенко...
"Крав", "крав" і залишив 23 мільярди , з котрих ті, що "не крадуть " , вже просрали 2 млрд....Мало того, Нацбанк через розпродаж облігацій внутрішнього займу запозичив з 30.07 по сьогоднішній день ще 17 млрд грн , або близько 650 млн доларів...Тобто просрали за 2.5 місяці 2.5 млрд доларів... Молода команда, море , сонце , "ліга сміху", шаурма...Рівень апетитів зріс...
До речі , цей внутрішній займ не під 2-3 відсотки , як у МВФ, а під 8 %...Може хтось мені пояснить , чим це вигідно і чим , взагалі , це викликано ?...А ще ж "Нафтогаз" вийшов по позики на 1 млрд...Тобто вже 3.5 млрд...
Чому гривня не обвалилася відразу після виборів, то на мій погляд , окрім сезонних факторів , є й ще фактор виводу грошей тими , хто заводив їх під вибори...На зелені кепочки, зелені палатки та зелені маєчки . От Нацбанк і продовжив конвульсії гривні, щоб ці люди вивели назад свої гроші з апетитним співвідношенням гривня-долар. Тобто кредитні 650 млн доларів, за які ми будемо розраховуватися під 8 % річних зайшли, а 50 млн, відсуджених Коломойським та 600 затрачених на вибори, вийшли...
Сьогодні вже заговорили про продаж державних банків.Ощадбанку, Приватбанку, Укргазбанку...Банків, котрі за Порошенка стали давати прибуток і прибутком котрих уряд часто закривав дірки . Принаймі за Тимошенко таке було, коли "Ощадбанк" роздягли до нитки , щоб віддати "юліну тисячу". На всіх звісно тоді не вистачило...Говорили , що вороги їй заважали...Вона хотіла , але їй заважали... Нічого не нагадує ?...А "Ощадбанк " тоді ледве не луснув...
...Я вже не говорю, що це курка , котра несе яйця..., але ж і повинно враховуватися питання національної безпеки, коли всі платежі, списки та досьє клієнтів будуть знаходитися поза межами країни, ..і навіть в тій же Росії, адже кінцевих бенефіцеарів через 2-3 посередників можна замаскувати. І , маючи контроль над 70-80 % кругообігу грошей , можна завжди за лічені дні обвалити гривню та створити в країні хаос...Як мало й статися , якби Порошенко не націоналізував у Коломойського Приватбанк... І відомо , куди пішли ті близько 100 млрд грн з Привату..., але 73 % українців це не зупинило, як баранів перед забоєм...
Оце картка ключ до рахунку з Приватбанку приватного підприємця.Сюди заходять кошти з терміналів і потім ними можна сплочувати податки .За Порошенка держава допомагала малому бізнесу, даючи на місяць безпроцентний кредит на суму від 5 до декількох десятків тисяч грн. Для великого бізнесу це не гроші, але для приватних підприємців це була паличка-виручалочка для своєчасної сплати податків, аренди, тощо...Вже два тижні Приват не відкриває кредитної лінії...Тому що гроші вже просрали...Тепер з цих карток навпаки Приват матиме такий же кредит, тому що , щоб сплатити податки та оренду, на картці повинна накопичитись потрібна сума. Оце і є простий та наглядний приклад , що прийшла влада великого капіталу, котрій на малих підприємців начхати. В цьому зв'язку мої поздоровлення 73 %підприємців Одеси , Києва, Хмельницького та інших регіонів- вас "сдєлалі" !
Бюджетників теж хочу поздоровити, тому що ціну на товари встановлює крнкуренція між ринком та великими торговими центрами. Якщо ринок зникне , то й ціни в супермаркетах можна буде встановлювати картельно. Яскравий приклад-ціни на помідори , коли на ринку вони були вже по 20, а в магазинах стояли непохитно по 40.
І ви будете купувати вже саме за такими цінами...І підробляєте репетиторством ви не у власника умовно "Епіцентру", бо його діти навчаються десь у Великій Британії, а саме займаючись з дитиною цього підприємця. Теж саме лікарі районних лікарень-власник "Фуршету" до вас на прийом не ходить. Для цього є "Борис"...
Думаю , що на стримування курсу долара ще й мало вплив недофінансування багатьох програм за бюджетними статтями. Тобто щось буде не відремонтовано, щось недобудовано, а якісь кошти вкинуть під самий Новий рік, ...щоб встигнути "розпилити"...
І все це лайно, всі ці борги, всі ці відсотки прийдеться за декілька років знову розрулювати Порошенку...10 втрачених років нашого розвитку...
А по радіо знову продовжується його травля. Сьогодні була черга Найєма....Уряд, ВР, Коломойський , котрий вивів 100 млрд грн, 40 млн доларів з котрих...ну , перед виборами говорили , кому і куди...А винен Порошенко...Дебіли , вас вже за 2.5 місяці обікрали на 2.5 млрд, ...а винен Порошенко !
Мені просто цікаво, а де економісти Пинзеник, де Суслов, де Пасхавер, де Лановий..., чому не б'.ть сполох, а на радіо та ТБ продовжується Зе-ейфорія ?
Агов, на "Титаніку", банкет закінчився і шлюпки з плотами подані !