З.І. До речі, Oessi, не всім форумчанам, яких ви знаєте "не більше 22 років", чи я помиляюсь? ;о)) (я не про себе, поки що такої честі не мав)
я казала не "знаю", а "близько знайома" ;) я з дорослими тісно не спілкувалася у реалі)))
Oessi
Хіба так важко змеритися з тим, що деякі люди не можуть розмовляти українською?
змИритися...
чому не можуть?
ЯЗИК не повертається? генетичні обмеження?
чи просто відвертий, наглий, неприкритий шовінізм? через сьоме коліно?
змИритися :oops: з усіма буває) писала на емоціях)))
коли я писала це, то мала наувазі людей, які просто не можуть, бо вона для них далека, як для нас французька, наприклад, і їм тре її вчити довго. ЧИ вона їм важко дається. А ми даємо їм можливість розмовляти рідною чи більш боизькою їм російською, то ж вони просто не паряться)
тато казав, що коли він служив, у них там росіяни були, а вони з хлопцями розмовляли українською поруч з ними. Так ті дивилися на них вилупленими оцима

нічого не розуміли))) казали, що "хахли чеГо-то там тараторят пА-своЄму"

вони нас не розуміють, а ми їх чудово розуміємо
шановний AntZ!
я не дуже свідомий у юриспруденції, тому, будь ласко, пояснить мені останній абзац 10-ї статті Коституції:
"В Україні гарантується вільний розвиток, використання і захист російської, інших мов національних меншин України."
Означає це чи ні, що я, національна російскомовна меншина, можу відкрити "сінєматограф" для таких як я російскомовних і транслювати там росіскомовні хвільми?
можна я відповім?

мені здається, що там написано
використання і захист мов національних меншин? а українська - державна, чи мова нац меншини? мені здається, що зараз усе навпаки - ми тут намагаємося досягти того, щоб можна було використовувати українську і не боятися, що тебе почнуть нациком обзивати
а "сінематограф" заради Бога))) зареєструйте, назвіть "Русскоязычное кино" - і вперед)
а також поясниіть, будь ласка, статтю 53 Костітуції про те, що
"Громадянам, які належать до національних меншин, відповідно до закону гарантується право на навчання рідною мовою ..."
і як це тулмачити стосовно заяв міністра Вакарчука (це посадова державна особа) про перехід усіх ВУЗів до україномовного викладання?
а що тут такого?

зараз у тому ж ДДМА 1 українська группа на факультеті, а потім буде 1 російська. Буде забезпечуватися право навчання рідною. Чи може зроблять декілька вузів з російською мовою навчання
О том, что здесь всем участникам около 22-х лет: мне 44 будет через месяц.
я говорила не "всем", а тем, кого я знаю в реале )
я кажется уже говорила, что дело в родителях, которые живут в Украине, а так бы с превеликим удовольствием училась в Белокаменной, и дело не в бюджете.....
если у нас так много общих знакомых, то Вы знаете молодого человека, который в Москву уехал учиться вполне нормально. А к родителям приезжает в гости. Можно выбраться с таким же успехом и на такое же вермя, как из Киева. ИЛи Вы каждые выходные приезжаете?
а так... поскольку видно такое стремление - вперед. Вот получите образование, возьмете свои мозги, которых, по вашим же собственным словам, в избытке, осмотритесь, заберете родителей... и айда в Москву! а эти несколько годков можно и потерпеть. Есть к чему стремиться ;)