А причем здесь ЭКОНОМанализ?
А притому, шо doom не зробив ніякої оговорки. Тобто, все шо він сказанУв - стосується ЛЮБОГО аналізу.
...Если сузить проблему до такой части человеческой жизни как политика...
Ооооось... Тут десь так і є. І то - не зовсім так. Проте це ствердження не можна вживати для ЛЮБОГО АНАЛІЗУ взагалі.
Та коли я doom*у почав зауваживати на економ- та матаналіз, він просто хіхікав з вумним видом, замість того, щоб уточнити.
До речі, doom, в мене немає ані бажання, ані часу відповідати на Ваші птушні приколи. Змагайтесь в цьому серед людей свого кола. Іншим разом підете в ігнор.
Собственно все очень просто и логично
. Упрощенно. В подавляющем большинстве случаев человек вынужден принимать решения в условиях недостатка информации. Если сузить проблему до такой части человеческой жизни как политика, то выглядит все примерно так. Информации мизер. Только ТВ, интернет, другие СМИ. Информация часто не заангажированная и необъективная. Искать объективную информацию в море противоречивых потоков сложно, долго и зачастую дорого. Человек так устроен, что, несмотря на все вышеперечисленное ему необходимо составить собственное мнение. В этой ситуации психологически самый простой выход действовать по шаблону (вере). Например. Я знаю, что страна Х хорошая (плохая), значит все ее поступки хорошие (плохие). После этого, вся информация противоречащая данной установке просто не воспринимается, и наоборот, с радостью воспринимается все, что подтверждает принятую точку зрения. Где-то так. Прошу простить, что слишком упрощенно и коротко. Хотя на самом деле все сложнее. Но, на большее нет времени.
Ну, поперше, РОЗУМНА людина не буде робити аналіз взагалі, коли їй бракує інформації (або специфічних познань).
По-друге, "
...Я знаю, что страна Х хорошая (плохая)..." - це звідкіля взялось? Хтось сказав? Чи власний досвід?
Якщо перше - то про який аналіз ми можемо говорити? Це дійсно лише віра. І шо там буде далі - вже нецікаво.
А от якщо друге, то тут нарешті і з*являється слово АНАЛІЗ. Але тут вже віра - вторинна. Напевно, вона впливає і дещо коригує кінцевий результат. Та
ступінь цього впливу вже залежіть від індівідуальності - наскільки людина підпадає під вплив зовні, та наскільки вона САМА БАЖАЄ побачити об*єктивний висновок.
Чи Ви відкидаєте, шо людина може коригувати свої переконання в залежності від отриманих НОВИХ фактів, незважаючи на "віру"?