А яж і питаю: Тобто Ви відкидаєте, шо людина може змінити свої переконання на ЗОВСІМ протилежні через отримання нових фактів?
Нет, совсем не отрицаю. Но,какая связь?
Та пряма. Нагадую ще раз, з чого ми почали:
Анализ для взрослого человека - всего лишь инструмент для выбора и оправдания веры.
Тобто, головне - це ВІРА, а АНАЛІЗ - це "лишь инструмент для выбора и оправдания". Так?
Якщо так, то під те, в що я
вірю, я і "підганяю"
аналіз. Так?
Тобто, коли
аналіз не відповідає вимогам
віри, то його висновки відкидаються. Так? Бо він же має "виправдовувати віру"!
Розумієте, коли б було сказано лише "Аналіз - інструмент для вибора віри" - я ще так-сяк можу погодитись. Із застереженнями, шо це не обов*язково може буде віра, а більше - переконання (як на мене). І по-друге, це ні "
всего лишь"! А майже єдиний розумний інструмент "дорослої людини". Принижувати його роль - щонайменш дивно.

Та у нас там є ще одне слово -
"оправдание". А ось тут вже шановний
8888, вибачте.
Якщо мій аналіз суперечить моїм переконанням, то я змінюю переконання (віру), а не відкидаю аналіз. (От де зв*язок)
Тобто друга частина ствердження, що "аналіз - лише інструмент для ... виправдовування віри" - хибна як на мене.
Так, він може підтвердити переконання (віру), або спростувати. Але ВИПРАВДАТИ - тут я вважаю це слово недоречним. Хоча, може в когось і так. Я не знаю. Проте погодитись з цим я не можу.
А про об*єктивність я взагалі казав лише в сенсі, що АНАЛІЗ - мощний інструмент (разом із іншими знаннями) для БІЛЬШ об*ективних висновків. Не більше, але й не менше.
Про "повну об*єктивність" я і казав,
шо її важко отримати взагалі. Але, якщо викристовувати розумний аналіз, то можна більш наблизитись до об*єктивності. Чого не скажеш про віру.