"вертоліт" это только 1 из вариантов , еще есть "гелiкоптер" тоже так себе но когда употребляют "гвинтокрил" это немножко смешно,
с точки зрения словообразования все вроде нормально, только зачем? разве-что "великии и могучиц украинский язык",
пс: буду смотреть телевизор, пару зверски неправельных переводов найду
А на мій погляд "гвинтокрил" саме те, що треба. І логічно і звучить нормально.
Сміх у мене могли б викликати російські слова "небоскрЁБ" ( хто там небо вибачте...) , парень ( його, що парили?), "заключить брачний союз..." ( на це вже повний атас ...) , Але я не сміятимусь, бо в мене чомусь вистачає клепки дозволити російськомовним співгромадянам чути і сприймати світ так як вони звикли. Тому я і не лізу з критикою російськомовних назв, або "зверски неправельных переводов". Повірте, російськомовний продукт далеко не бездоганний. Хоча б до російськомовної локалізації вінди придивіться уважніше.
Що до нещасних, яким не дають спілкуватись рідною російською, не триндіть будьласка, хтось комусь на цьому форумі хоч раз забороняв висловлюватись російською?
Отправленный на: Июля 21, 2007, 20:08:11
Що ви все про російську мову, то дрібниці, тут ще з 2006 року ТАКЕ ДІЄТЬСЯ :
<<<"Нэзалэжный" "украинский" режим цинично попирает права русскоязычного населения, запрещая ему появляться в публичных местах в фофудье. Многие соратники уже выразили свой справедливый гнев. Очередь - за мной!
На интернет-чате с Петром Симоненко (для тех, кто не знает - это лидер украинских коммунистов) человек с никнеймом Ноздреватенков задал такой вот вопрос:
"Здравствуйте, я из Херсонской области, русский по национальности. Моей дочери в школе запретили носить такой аттрибут русской культуры, как фофудья. Аргументировав это тем, что государственный язык - украинский. Хочу спросить, Петр Николаевич: ДОКОЛЕ?"
А это чё за херня такая? >>>
http://groups.rambler.ru/groups/rambler.news.ukraine/7678326.html Просто мрію побачити цю... е.. фофудью на вулицях рідного міста.
... Але не бачу, мабуть "носіїв фофудьи" і до цього часу цинічно затримує міліція...

руки проч от русской культуры, даеш ФОФУДЬЮ!