Таке враження щл ті хто тут пишуть про Львів і взагалі захід України там просто ніколи не були.
Ось вам ще цитатка з інших форумів:
<<< На Львовщине это выглядит иначе, вот где Я только что там был в гостях у мамы и сестры. Действительно, при общении на бытовом уровне (в магазинах, на рынке, в кафешках) особых притеснений не заметил, общался и на русском тоже. Но! В райцентре (около 25000 чел), где живут мои родные и где я жил сам, при Советской власти была русская школа (между прочим, с обязательным преподаванием украинского языка начиная со 2-го класса). При самостийности эту школу преобразовали в украинскую. А ведь дети и внуки моих одноклассников как были русскими/русскоязычными, так ими и остались! И они имеют право на получение образования на родном языке. Только вот где его получить? Моя сестра преподавала в той школе русскую литературу, а теперь вынуждена преподавать зарубежную, в которой на русскую отведено меньше трети времени (на всего Толстого часов 10!!! ) Что же по твоему это такое, если не притеснение по языковому признаку, а? >>>
Як бачите скаржиться на утиски, та за вашою логікою він давно б загнувся, і лаяв би "клятих западенців" за те що з ним ніхто не спілкується.
А от ще:
<<< был во Львове на день ихнего города !
меня возмутило то, что так мало во Львове разговаривают по-украински !!!!
я , блин, куда приехал , спрашивается ??? за что я деньги турфирме платил ???? чтобы приехать во Львов и там слушать руский язык, надоевший уже в Киеве, и покупать китайские шмотки под видом гуцульских ?? >>>
Мій власний досвід це підтверджує. То якого біса повторювати старі побрехеньки? Вам справді так хочеться щоб вас переслідували за мову? Мушу засмутити цього в Україні ніколи не буде. Вся маячня про переслідування російськомовних зрештою зводиться до банальної украінофобії.
А вибирати якою мовою до вас звертатись то моє право, якщо я не погано розумію беларусів, добре росіян і легко можу порозумітися з поляком то чому я маю вважати що мій російськомовний співрозмовник тупіший за мене ?
Тут росіяни багато трепляться стосовно слов'янського братства, а елементарної поваги до братів, розуміти їх мову, їм впадлу виявити.
Хочеш двомовності - вивчи українську.
Як ні, то краще захишай право на фофудью.
Отправленный на: Июля 22, 2007, 09:50:53
хохма ще в тому, що поки не почнеш розмову, не знатимеш якою мовою розмовляє співрозмовник.
А отут і з'являється славетне "ну русский же панимают фсе..." " а так ты не уважаешь великий и магучий" " давайте на абщепанятнам" , тобто український він настільки "непанятный"....
А якщо співрозмовник людина НОРМАЛЬНА то якось і питань не виникає.
З власних висновків, дратує не те, що звернулись незрозумілою мовою, а те, що українською.
Коли звертаються польською, російськомовний товариш просто намагається зрозуміти, бодай за допомогою жестів, забуваючи те, що багато поляків російську знають!

сам бачив такий прикол! А от українець , що вперто (ми ж в Україні) спілкується рідною мовою, декого дратує страшенно. Ці "дехто" вважають ,що їх тут більшість.
свободу фофудьє!