Форум Краматорська

• 01 Травня 2025, 14:38:20
  • Ласкаво Просимо, Гість
Будь ласка увійдіть або зареєструйтесь.

Увійти

Новини:

Автор Тема: УПА  (Прочитано 92981 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

21 Жовтня 2008, 13:56:58
Відповідь #390

rayo

Offline rayo

• Ветеран
  • Країна: ua
  • Дякую
  • Сказав: 8409
  • Отримав: 2762
  • А тоннель то что-то не кончается!
    • Жіноча
    • Перегляд профілю
В изюмских краях народ, способный защитить свою независимость, был уничтожен в 30-е годы. А кто остался в живых, уже напуганы были до седьмого колена. Я об этом знаю из рассказов своих родных, а не из газет и телевизора.
Слава Україні!
Не люблю скигліїв та фарисеїв.
В Україні дві біди: заздрісний північний сусід-агресор та українські гниди, що чекають "асвабадітєлєй".

Форум Краматорська

Re: УПА
« Відповідь #390 : 21 Жовтня 2008, 13:56:58 »

21 Жовтня 2008, 13:58:10
Відповідь #391

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Країна: 00
  • Дякую
  • Сказав: 0
  • Отримав: 4
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Злой
Цитувати
Хороший аргумент :Ковпак - бомжара
маєте шось заперечити, шо це було не так?

Цитувати
героем возле родной печки приятней быть....
а в національно-визвольних рухах якось буває по-іншому?
Чи тре було відрядити Миколу з Василем Кремля підірвати? ОТОДІ б Злой визнав їх героями, так?
Злой, Ви шось теж намагаєтесь трохи з ніг на голову поставити, нє? Ви намагаєтесь закинути волинянам, шо вони не прийшли сюди, до Ваших предків, і не підняли їх, Ваших предків - як там Ви казали- з пєчькі сєла Кукуєво і раднога агарода - на національно-визвільну боротьбу?
*
Кидаючи в воду камінці, дивись на кола, їми створені - інакше таке заняття буде порожньою забавкою

21 Жовтня 2008, 14:00:36
Відповідь #392

Chico

Offline Chico

• сам себе модератор и
  • Ветеран
  • Країна: mo
  • Дякую
  • Сказав: 47
  • Отримав: 152
  • stop the anti-smoking nazi's!
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
ни абижайте журналистов.

они хорошие,
просто иногда нимножка не так понимают, что им говорят,
иногда недопоняв нимножка придумывают,
ну еще иногда они немножко не журналисты, а долб....
но таких меньшинство.

(C) GGuuGGuu

21 Жовтня 2008, 14:01:13
Відповідь #393

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Цитувати
В изюмских краях народ, способный защитить свою независимость, был уничтожен в 30-е годы. А кто остался в живых, уже напуганы были до седьмого колена.
ну так!
і так по всій Савєцькій Україні - і Голодомором в тому числі...
а на Волині - не встигли... менше двох років "цярювали" до війни...
І тому там збереглась "критична маса" народу, який був готовий повстати.. і повстав
Я не розумію, ШО саме шановні опоненти намагаються довести?
*
Кидаючи в воду камінці, дивись на кола, їми створені - інакше таке заняття буде порожньою забавкою

21 Жовтня 2008, 14:03:14
Відповідь #394

Злой

Offline Злой

• Старожил
  • Дякую
  • Сказав: 117
  • Отримав: 438
  • Si vis pacem, para bellum
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Злой
Цитувати
Хороший аргумент :Ковпак - бомжара
маєте шось заперечити, шо це було не так?

Цитувати
героем возле родной печки приятней быть....
а в національно-визвольних рухах якось буває по-іншому?
Чи тре було відрядити Миколу з Василем Кремля підірвати? ОТОДІ б Злой визнав їх героями, так?
Злой, Ви шось теж намагаєтесь трохи з ніг на голову поставити, нє? Ви намагаєтесь закинути волинянам, шо вони не прийшли сюди, до Ваших предків, і не підняли їх, Ваших предків - як там Ви казали- з пєчькі сєла Кукуєво і раднога агарода - на національно-визвільну боротьбу?
Не так :)  В том -то и дело, что мои предки воевали... Не только за свою родную отару, в которой каждая овца знакома и любима, а еще и со злом, которое называлось фашизм :). Если шо....
Ну не были они обомшелыми пнями, считали что из своего огорода врага прогнать - мало.  Если уж говорить о национальном движении, то оно не может быть в масштабах 3-х хуторов и двух сел, пусть даже самых распрекрасных на земле, пусть даже сел, в которых кружки не воруют... :)

Человек имеет право называться человеком, пока он своими поступками не доказал обратного...

21 Жовтня 2008, 14:03:43
Відповідь #395

Maori

Offline Maori

• *
  • Посетитель
  • Дякую
  • Отримав: 2
  • Alea jacta est
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
День добрий, шановні.... знову я повернувся.... :D а дискуссія триває.... вже майже до образ доходить ))))

Там було фото памя"ятника... там від мене +1 словам AntZ :good:

Таких памя"ятників скоро наліплять буль здоров... а от якби в мене була фотка трьох хрестів з тих часів (напівгнилих, березових) які знаходяться в одному з населених пунктів Львівської обл. от було би краще виложити, для наглядності.... Це вам не сучасне мистецтво - зато повага трохи відчувається....

Але тут в мене ще одне питання: в цьому самому ж місті (на виїзді), недалеко від тих самих хрестів, стояв пам"ятник радянським воїнам-визволителям, а рядом з ним росла берізка.... Так от році в 1998-му районна влада танк зняла (певно на метал здали) і берізку зрізали :shock:
Це як називається? не розумію: хіба героїзм радянського народу і армії не підлягає вшануванню? :x

21 Жовтня 2008, 14:06:33
Відповідь #396

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Чіко
Цитувати
а ОУН - вот оно
так ЗА Україну проти Польщі чи проти поляків, як народу? Чи це Ви так, гіпєрболізіровалі для доходчівості?
              (А "антісавєцкій" - для Вас це "папрєжнєму" - погано, нє? +))
Ви зараз проти Уряду України- чи можу я, керуючись ВАШОЮ логікою, вважати Вас противником українців?

так а шо там щодо Галіції і абревіатури, історик Ви наш 16-ті байтовий?
*

21 Жовтня 2008, 14:07:30
Відповідь #397

Злой

Offline Злой

• Старожил
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Ой, ну простите нас забитых, неграмотных, запуганных.... Ну дайте факты героизма, которые достойны того, что бы восхищаться ими... Дадите ?
Что, кроме лозунгов о национально-освободительном сделали ? А ни хрена...
Была такая же организация в Краснодоне-Молодогвардейске... "Молодая гвардия"... Что сделали - а ни хрена, а вот героев получили... Просто потому, что кого-то нужно сделать героем, для идиологии так нужно.
Иначе замполитам не о ком будет сказки рассказывать. И не важно, что замполит со звездочкой, или с трезубом .....
Человек имеет право называться человеком, пока он своими поступками не доказал обратного...

21 Жовтня 2008, 14:12:48
Відповідь #398

rayo

Offline rayo

• Ветеран
  • Країна: ua
  • Дякую
  • Сказав: 8409
  • Отримав: 2762
  • А тоннель то что-то не кончается!
    • Жіноча
    • Перегляд профілю
Цитувати
В изюмских краях народ, способный защитить свою независимость, был уничтожен в 30-е годы. А кто остался в живых, уже напуганы были до седьмого колена.
ну так!
і так по всій Савєцькій Україні - і Голодомором в тому числі...
а на Волині - не встигли... менше двох років "цярювали" до війни...
І тому там збереглась "критична маса" народу, який був готовий повстати.. і повстав
Я не розумію, ШО саме шановні опоненти намагаються довести?
Да я голодомор и репрессии объединила в названии "30-е". Все мои родные, кто успел уйти из тех мест на Донбасс, те выжили (правда не все), хоть и здесь голодали, а остальные практически погибли от голода.
Слава Україні!
Не люблю скигліїв та фарисеїв.
В Україні дві біди: заздрісний північний сусід-агресор та українські гниди, що чекають "асвабадітєлєй".

21 Жовтня 2008, 14:13:17
Відповідь #399

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Злой
Цитувати
В том -то и дело, что мои предки воевали... Не только за свою родную отару, в которой каждая овца знакома и любима, а еще и со злом, которое называлось фашизм . Если шо....
Ну не были они обомшелыми пнями, считали что из своего огорода врага прогнать - мало.
ну я ж просив - не меліть дурниць..=(
Я шаную подвиг Ваших предків, але я так розумію, вони воювали у складі РЕГУЛЯРНОЇ Армії, нє? То до чого тут цей пафос? Вони САМІ так вирішили чи їм командир так наказав? Нє, вони були згодні, я ж не сперечаюсь!!!
Але порівнювати РЕГУЛЯРНУ армію і партизанські загони - це не зовсім вірно, нє?

Цитувати
Если уж говорить о национальном движении, то оно не может быть в масштабах 3-х хуторов и двух сел, пусть даже самых распрекрасных на земле, пусть даже сел, в которых кружки не воруют...
їтіть...
Баски, Ольстер, Палестина, Тібет, Чечня, навіть Півд.Осетія...
де НЕ ТАК?
і назвіть мені національно-визвольний рух, який охопив весь Всесвіт... Я чекаю...
*

21 Жовтня 2008, 14:13:53
Відповідь #400

Chico

Offline Chico

• сам себе модератор и
  • Ветеран
  • Країна: mo
  • Дякую
  • Сказав: 47
  • Отримав: 152
  • stop the anti-smoking nazi's!
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
ни абижайте журналистов.

они хорошие,
просто иногда нимножка не так понимают, что им говорят,
иногда недопоняв нимножка придумывают,
ну еще иногда они немножко не журналисты, а долб....
но таких меньшинство.

(C) GGuuGGuu

21 Жовтня 2008, 14:15:37
Відповідь #401

Злой

Offline Злой

• Старожил
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю

і назвіть мені національно-визвольний рух, який охопив весь Всесвіт... Я чекаю...
не обо всем свете речь... об Украине... Чуток поменьше площадь, чем у всего шарика, не находите ? Хорошо, не Харьковская область... Полтавская...Даже нет, Днепропетровская.... Где УПА ?

21 Жовтня 2008, 14:18:51
Відповідь #402

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Злой
Цитувати
Ну дайте факты героизма, которые достойны того, что бы восхищаться ими... Дадите ?
Что, кроме лозунгов о национально-освободительном сделали ? А ни хрена...
а шо, по-Вашому, мали зробити?
Я ж не знаю Ваших критеріїв "героїзма"...

Цитувати
Иначе замполитам не о ком будет сказки рассказывать. И не важно, что замполит со звездочкой, или с трезубом .....
згоден!
Так шо тепер, давайте НАЗЛО "замполітам" - БРЕХАТИ? Тільки в ІНШУ сторону?
Дивно, поверніться на пару сторінок назад - Ви ж казали прямо протилежне...

Цитувати
Полтавская...Даже нет, Днепропетровская.... Где УПА ?
ну так у полтавчан і запитайте, чому ВОНИ не приєднались до повстання... Чому Ви МЕНЕ запитуєте, і шо саме хочете цим довести? Нібито я вже відповів на це питання
*

21 Жовтня 2008, 14:24:02
Відповідь #403

Злой

Offline Злой

• Старожил
  • Дякую
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю

ну так у полтавчан і запитайте, чому ВОНИ не приєднались до повстання... Чому Ви МЕНЕ запитуєте, і шо саме хочете цим довести? Нібито я вже відповів на це питання
я к тому веду, что нефиг переоценивать их роль....
Если и были попытки национально-освободительного движения, то все они скрылись под шелухой....
Для меня развал Союза и обретение независимости Украиной - в 1000 раз большее событие, чем все "подвиги" УПА вместе взятые...
Кстати, раз уж проводим исторические параллели, то не мешает заметить, что о Ковпаке столько говна не льют , как об УПА . А почему ? Да логика подсказывает, что УПА гадило с таким же успехом как и боролось, что УПА - гораздо болеепротиворечивая историческая единица чем то же партизанское движение, чем Армия Людова и Армия Крайова....

21 Жовтня 2008, 14:42:36
Відповідь #404

AntZ

Offline AntZ

• سلام عليكم
  • Ветеран
  • Дякую
  • Urbi et Orbi
    • Чоловіча
    • Перегляд профілю
Злой
Ви керуєтесь дивною для мене логікою...
"Нєфіг пєрєоценівать іх роль" - ну то давайте на них всіх собак вєшать, а ЧО ОНІ??? я ж і кажу - аби НАЗЛО, так?

Цитувати
Для меня развал Союза и обретение независимости Украиной - в 1000 раз большее событие, чем все "подвиги" УПА вместе взятые...
та нема питаннь...
але як Ваше відношення принижує чи прибільшує певні собитія, які вже відбулися?

Цитувати
то не мешает заметить, что о Ковпаке столько говна не льют , как об УПА . А почему ? Да логика подсказывает, что
.. что "літьйо говна" - метод "боротьби" однієї з сторін, нє? А не обох...
Ну давайте історичну цінність визначати по кіькості гівна, вилитого опонентами, ето триндєц.. О_о
*

Форум Краматорська

Re: УПА
« Відповідь #404 : 21 Жовтня 2008, 14:42:36 »